logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zamontować elektroniczny układ zapłonowy w SHL M11 z 1967 roku?

Szuwarek 08 Lis 2003 01:08 2810 4
REKLAMA
  • #1 391390
    Szuwarek
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Cze
    Mam taki problem,właśnie odrestaurowałem fajny motorek SHL M11, z 1967r, wszystko jest git z małym ale, jak tak sobie jeżdże i robie tych kilometrow to musze co jakis czas sie zabierac za przerywacz. A to sie przerwa niezgadza, a to napala sie styki, ogólnie troche to wkurza. Tak sobie pomyślałem czy by nie dało rady wstawic jakiegos prstego układziku ktory by mozna było założyć pod magnetem i mieć juz świety spokój z tymi ciągłymi regulacjami.
    Czy na tym wspaniałym forum znajdzie sie osoba, która bedzie wstanie dać mi jakieś wskazówki, może jakis schemacik, może nawet rozwiązanie techniczne. Coś co da rade zrobic taki laik jak ja i żeby nie było zbyt drogie.
    Pozdrawiam wszystkich
    :D
  • REKLAMA
  • #2 391454
    jozefg
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 740
    Temat był poruszany na forum przy okazji zapłonu do kosiarki
    Przycisk "szukaj"

Kiedyś , przed laty miałem taką SHL....
  • REKLAMA
  • #3 391526
    Szuwarek
    Poziom 12  
    Hmm, problem jest w tym, że przetrząsnąłem forum na elektroda.pl i na www.ep.com.pl i nadal dużo nie wiem, jest jeden temat który traktuje o tym i jeden kolega przedstawił schemacik, ale niestety nie ma żadnego opisu, ani zalecen co, jak i dlaczego

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 392287
    Szuwarek
    Poziom 12  
    Wielkie dzięki za pomocny link :D :D :D :D

Pozdrawiam
REKLAMA