logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tv-Out GeForce 2 PRO 32MB CHRONTEL 7007 i Telewizor PHILIPS

golomb666 04 Wrz 2002 19:24 1885 7
REKLAMA
  • #1 38675
    golomb666
    Poziom 2  
    Posiadam karte GeForce 2 PRO 32MB z wysjściem tv na układzie chrontel 7007 i sprawa wygląda tak :
    Podłanczam wszystko do telewizora przez kabel chinch który idzie od przejściówki S-Video.
    Promlem jest taki że obraz jest czarnobiały i strasznie "skacze" jak można to naprawić do telewizora jest podpięte dzięki eurozłonczu.
    Po zainstalowaniu programu do obsługi wyjść TV firmy chrontel TV control tool 2000 obraz jest nieco lepszy lecz też skacze.
    :x
  • REKLAMA
  • #2 38676
    Jaca
    Poziom 32  
    Ocena: 217
    Cze !
    Przełącz standard obrazu z NTSC na PAL.
  • REKLAMA
  • #3 38679
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Jesli karta ma wyjscie SVIDEO to tam jest odzielna luminancja i chroma wiec jest masz tania przejsciowke to obraz bedzie cz-b
  • REKLAMA
  • #4 38752
    golomb666
    Poziom 2  
    Obraz Pal-D ale najgorsze to jest to że obraz potwornie "skacze" i jest zamazany. Niedarady pracować. :(
  • REKLAMA
  • #5 39132
    pioter
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    Zaopatrz się w porządną przejściówkę, chinch ni powinien być dłuższy niż 1,5 m.
  • #6 39136
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 195
    pioter napisał:
    Zaopatrz się w porządną przejściówkę, chinch ni powinien być dłuższy niż 1,5 m.

Ja mam w domu 12 metrowy s-vhs -> euro i śmiga ładnie.
    O długości kabla komp <->tv była już rozmowa. https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic7075.html
  • #7 39144
    golomb666
    Poziom 2  
    Kabel jest nuwencja prosto ze sklepu o długości 1m.
  • #8 39145
    pioter
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    No tak przeczytałem rozmowę z sierpnia. Bazuję na własnych doświadczeniach. Próbowałem łączyć dłużzymi kablami, niestety babrało się. Wiem już czemu. Czuję że w powietrzu wisi przemeblowanie :lol:

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz karty graficznej GeForce 2 PRO 32MB z układem Chrontel 7007 do wyjścia TV zgłasza problem z czarno-białym i migającym obrazem na telewizorze Philips podłączonym przez kabel chinch z przejściówką S-Video. Zalecane jest przełączenie standardu sygnału z NTSC na PAL, co zostało potwierdzone, jednak obraz pozostaje zamazany i niestabilny. Wskazano, że tania przejściówka S-Video na chinch może powodować brak rozdzielenia luminancji i chrominancji, skutkując obrazem czarno-białym. Poradzono zakup wysokiej jakości przejściówki oraz ograniczenie długości kabla chinch do maksymalnie 1,5 metra, mimo że użytkownik używa kabla 1-metrowego prosto ze sklepu. Dyskusja odnosi się także do doświadczeń z dłuższymi kablami S-VHS do eurozłącza, które mogą powodować pogorszenie jakości sygnału.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA