logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Corsa C 2003 jak podłączyć kierunkowskazy do alarmu?

adam109m 14 Sie 2007 23:48 3913 4
  • #1 4179269
    adam109m
    Poziom 11  
    Ocena: 22
    Witam

Mam opla corsa C samochód ma zainstalowany alarm ale nie ma podłączonych kierunkowskazów do centralki alarmowej. Jak przekazał mi poprzedni właściciel, człowiek który montował alarm stwierdził że nie można podłączyć w tym modelu bezpośrednio kierunków do centralki alarmu.

Czy trzeba ciągnąć przewody bezpośrednio do lamp i separować diodami ?

pozdrawiam adam
  • #2 4179324
    strzalaaa
    Poziom 17  
    Ocena: 110
    to zależy ile wyjśc ma alarm. Jeśli ma jedno (np. chalanger) to diody albo przekaźniki. nie musisz wbijać sie aż do lamp. Przewody znajdziesz przy słupkach(nie pamietam kolorów) pzdr
  • #3 4179400
    adam109m
    Poziom 11  
    Ocena: 22
    witam ponownie
    może nie do końca opisałem tą sytuację z tymi kierunkami.
    alarm ma dwa wyjścia to nie ma problemu.
    Chodzi mi o to czy podłączając alarm do tych przewodów w progu /tak jak w corsie B którą miałem poprzednio/ nie uszkodzę sterownika kierunków.
    Bo z tego jak się już zdołałem dowiedzieć corsa C ma zupełnie inaczej sterowane kierunki niż B. Z wyłącznika wychodzą przewody do tak zwanego modułu sterującego nadwozia /?/ a z stąd dopiero na przekaźniki.
    Czy może ma ktoś opis jak to działa ?
    pozd
  • Pomocny post
    #4 4313810
    AREK_GDYNIA
    Poziom 18  
    Ocena: 88
    Mam Corse C z 2002roku i podlaczylem sie do tylnej wiazki idacej wzdluz progu. Dziala bez zarzutu.
  • Pomocny post
    #5 4313850
    _robert_
    Poziom 20  
    Ocena: 69
    Podłączenie 12V pod niebieski przewód włącznika świateł awaryjnych musi rozwiązać twój problem...
REKLAMA