Witam mam problem
Mianowicie w dość starych kolumnach unitry (dwa rożne modele) starałem sie "zregenerować" głośniki jeden GDN 20/40/14 8 omowe i drugi 20/30/1(chyba 1) 4omowe hmmm ... z tego co czytałem to raczej spieprzyłem robotę
mianowicie wszystko ładnie tylko "charczy" wydaje mi sie z ze chodzi o cewkę tak jakby coś ocierało. jeżeli chodzi o sama wymianę membran zrobiłem parę rzeczy w złej kolejności(przynajmniej tak wiele osób twierdzi) mianowicie najpierw przykleiłem membranę do resora górnego później do cewki a na końcu wsadziłem usztywnienie miedzy cewkę a magnes czy coś w tym stylu.przy zdrapywaniu kleju z cewki trochę zmasakrowałem cewkę ale było to nieuniknione przy usuwaniu stargo kleju .. po prostu z klejem zeszło troszkę papieru ale minimalnie.
i przechodząc do meritum... czy mogę coś zrobić tymi glośnikami czy może powierzyć profesjonalistom albo wymienić na jakieś inne głośniki i jeżeli wymienić to na jakie? czytałem coś o stx'ach myślałem nad kupnem głośników tonsila regenerowanych zaznaczam ze na wymianę mam max 100 ale wolał bym sie zamknąć w 80
z góry dziękuje za opinie [/b]
Mianowicie w dość starych kolumnach unitry (dwa rożne modele) starałem sie "zregenerować" głośniki jeden GDN 20/40/14 8 omowe i drugi 20/30/1(chyba 1) 4omowe hmmm ... z tego co czytałem to raczej spieprzyłem robotę
i przechodząc do meritum... czy mogę coś zrobić tymi glośnikami czy może powierzyć profesjonalistom albo wymienić na jakieś inne głośniki i jeżeli wymienić to na jakie? czytałem coś o stx'ach myślałem nad kupnem głośników tonsila regenerowanych zaznaczam ze na wymianę mam max 100 ale wolał bym sie zamknąć w 80
z góry dziękuje za opinie [/b]