logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki skaner radiowy do nasłuchu policji i lotnictwa? Propozycje modeli z Allegro

Reherius 16 Sie 2007 23:33 4822 9
REKLAMA
  • #1 4185615
    Reherius
    Poziom 11  
    Witam.
    Moglibyście mi polecić jakiś skaner którym mógłbym sobie posłuchać pilotów czy policji? zupełnie sie na tym nie znam :/ najlepiej coś na allegro i w miare cena :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4185656
    columbo294
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Tak pilotów i Policji :-) Każdy jeden tylko musi mieć AM i FM .Jeśli Ci nie zależy na samolotach to polecam UNIDEN BEARCUT 60 XLT A z AM podajże UNIDEN BEARCUT 69. Ja mam RELMA ale w Polsce ciężko o niego.Scaner dobra żecz!!!! :-)

Dodano po 1 [minuty]:

Ale Policji w Warszawie to se nie posłuchasz bo jadą w EDKU i TETRZE a takie cudo to z dziesięć tysięcy kosztuje
  • REKLAMA
  • #3 4185682
    Reherius
    Poziom 11  
    A zarzuciłbyś linkiem do czegoś do samolotów bo nie będe sie dla Policjii wybierał za wawe :P więc tylko samoloty...
  • REKLAMA
  • #5 4185750
    Reherius
    Poziom 11  
    Hmmm niema czegos tanszego czy niema sensu inwestowac w cos tanszego?
  • #6 4185773
    columbo294
    Poziom 15  
    Tańsze raczej kiepsko.Z AM bo lotnicze jest na AM niestety tak chodzą.Kupisz tańszy to będzie miał kiepską czułość i wiele nie usłyszysz.Kolega kupił tańszy o 100zł i leży u mnie bo czułość tragiczna a nie o to nam chodzi.Ale na lotniczym nic ciekawego nie ma chyba że jesteś pasjonatem.Pamiętaj że co tanie to drogie!!!! Szczególnie w takich sprzętach.Lepiej doskładać i kupić.A ten wcale nie jest drogi to jeden z tańszych
  • #7 4185780
    Reherius
    Poziom 11  
    No dobra ok :D To jeszcze sie zastanowie a pasjonatem jestem od hoho :P teraz mam 14 lat a jak byłem jeszcze w przedszkolu to tata mnie tym zaraził :D no i teraz pod pas czy na tarasik i fotki czy cos i tak no :P

PS: TO co ciekawego jest na wszystkich pasmach jak na samolotach nuda?:P
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 4185785
    columbo294
    Poziom 15  
    No tak.Jeden lubi ogórki a drugi ogrodnika córki.Więc trzeba składać kieszonkowe.Pozdrawiam

Dodano po 23 [minuty]:

A jak znasz sie na elektronice to zrób sobie sam.Polecam to
    http://www.cyfronika.com.pl/e/store/easyshop.cgi

Dodano po 3 [minuty]:

http://www.cyfronika.home.pl/kityS/S1013.HTM
    Ten link lepszy.
    Po otwarciu pierwszego wpisz w tamtejszą wyszukiwarke S1013
  • #9 4185952
    rx/tx
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Co do policji i EDAcsa to spokojnie polecam Unidena XLT 780 bardzo fajny skaner stacjonarno mobilny lub jego odpwiednik reczny 3300 (chyba ;-) ma spory zakres w AM , FM i WFM mozna go podłączyć do kompa zciagnac sobie program TrukStar i bez problemów posłuchasz czego chcesz ;-)

Cana spokojnie do 1500 PLN , jak dobrze pogadasz to dostaniesz jeszcze wgrane grupy do EDka

pozdr.
    rx/tx

PS. http://allegro.pl/item223661375_skaner_nasluchowy_uniden_ubc_785_xlt_nowy_model.html

sam takiegu uzywam i jest super
  • #10 4285606
    mariano28
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    witam wracajoc do tematu co myslice o unidenie przenosnym ubc 3300 czy istnieje mozliwosc kupna w sklepie bo własnie szukam takiego skanerka .

Podsumowanie tematu

✨ Do nasłuchu pilotów i policji rekomendowane są skanery obsługujące modulacje AM i FM, gdyż lotnicze transmisje są na AM. Wśród polecanych modeli z Allegro wymieniono Uniden Bearcat 60XLT, 69, UBC-30XLT oraz nowsze UBC-785XLT i przenośny UBC-3300. Tańsze skanery często mają słabą czułość, co ogranicza jakość odbioru, dlatego warto zainwestować w modele o lepszych parametrach. Policja w Warszawie korzysta z systemów EDK i TETRA, które wymagają droższego sprzętu (około 10 tys. zł). Dla pasjonatów dostępne są także zestawy do samodzielnego montażu, np. kit S1013 z Cyfroniki. Modele Uniden oferują szeroki zakres pasm i możliwość podłączenia do komputera z oprogramowaniem TrukStar, co ułatwia nasłuch i konfigurację. Ceny polecanych skanerów mieszczą się w granicach do około 1500 PLN.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA