logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router Edimax BR-6104K - częste restartowanie i brak dostępu przez IP 192.168.2.1

Mysticqe 17 Sie 2007 12:43 975 4
REKLAMA
  • #1 4186743
    Mysticqe
    Poziom 10  
    Witam.

Mam router Edimax BR-6104K i od niedawna coś się z nim dzieje. Co jakieś 30-40 sec wyłącza się, a następnie włącza. Na dodatek nie da się z nim połączyć przez adres ip 192.168.2.1 jak to było do tej pory. Próbowałem go resetować, ale się nie dało. Możliwe, że robiłem to źle, bo w instrukcji nie było nic o tym napisane (chyba, że przeoczyłem), ale raczej nie ma mowy o błędzie, ponieważ zazwyczaj wystarczy przytrzymać przycisk reset przez kilka sekund, a ja tak właśnie zrobiłem.

Na razie mam podłączony net do jednego kompa przez modem, bo inaczej nie dałbym rady w ogóle tutaj wejść.

Z góry dziękuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4187095
    bursta
    Poziom 27  
    Ocena: 34
    Wyciągnij kable od wszystkich komputerów i zaobserwuj czy dalej się resetuje, jeśli tak to wyciągnij też WAN. Gdy okaże się, iż sam router też tak się zachowuje to pewnie jest uszkodzony, niemożność wejścia z przeglądarki do menu routera wskazuje już na prawdopodobieństwo uszkodzenia. Sam już kilka routerów po takich objawach wymieniałem.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4187108
    sawka
    Poziom 12  
    musi się dać zresetować, przytrzymaj przycisk resetu przez okolo 10s i powinien zaskoczyc.
  • REKLAMA
  • #4 4187572
    Mysticqe
    Poziom 10  
    @bursta: Już tak robiłem nawet jak WAN jest wyciągnięty to się włącza i wyłącza. Może to mieć też związek z tym, że tuż przed tym dziwnym zachowaniem routera, otworzyłem 1 port w routerze. Tzn nie przekierowałem na ip któregoś z komputerów, bo wtedy bym nie mógł tego samego portu na inny komputer dać.

@sawka trzymałem nawet 15s i nic. Próbowałem przy włączonym i wyłączonym routerze.
  • #5 4187888
    bursta
    Poziom 27  
    Ocena: 34
    sawka napisał:
    musi się dać zresetować, przytrzymaj przycisk resetu przez okolo 10s i powinien zaskoczyc.

sawka:!:
    Nie musi - ostatni przypadek ok. 2 tygodnie wstecz. Router do wymiany.
    Pozdrawiam
REKLAMA