logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laguna 98 benzyna - niedziałający pilot centralnego zamka po zalaniu

mariuszg1 17 Sie 2007 13:37 6109 4
REKLAMA
  • #1 4186894
    mariuszg1
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam mam taki problem , otóż kupiłem lagune w której nie działa centralny zamek z kluczyka -to znaczy pilotem w kluczyku nie mogę ani zamknąć samochodu ani otworzyć, muszę kluczyk wkładać do drzwi. Pilot prawdopodobnie był zalany wodą- obczyściłem wymieniłem baterie i nic. Mam też drugi kluczyk z poprzedniej laguny i też nie działa- mowa tu oczywiście o pilocie podczerwieni. Czy ktoś mi może pomóc??? Bardzo proszę...
  • REKLAMA
  • #2 4188190
    Tomasz008
    Poziom 20  
    Ocena: 40
    pierwsze co sprawdź np oscyloskopem czy kluczyk generuje jakieś sygnały... jeśli tak to dokodowanie kluczyka do centrali
  • REKLAMA
  • #3 4192024
    mariuszg1
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Dziękuje już znalazłem na stronkach jaka była przyczyna i ją usunołemMoże napisze to komuś się przyda. Otóż wchodząc do samochodu wcisnąć na około 5sekund , aż rygle zamkną drzwi i zaraz je otworzą guzik między siedzeniami zmykający centrralny. Wtedy trzeba wcisnąć przycisk w pilocie aż rygle stukną będzie słychać dzwięk od centralnego i patrząc na drzwi to tylko leciutko rygle się poruszą. Następnie trzeba znowu wcisnąć przycisk na pilocie- powinny drzwi się zablokować i po wszystkim pilot ma działać.

Ale mam następny problem- otóż drzwi lewe tylne i od kierowcy nie chcą się zamknąć automatycznie to znaczy centralnym, z tyłu muszę wcisnąć rygiel aby zamknąć, natomiast z przodu muszę drzwi zamknąć kluczykiem, ale otwierając samochód drzwi się otwierają wszystkie oprócz tyłu (rygiel chodzi ale słabo- muszę pare razy w samochodzie naciskać przycisk od centralnego otwierający aby otworzył i to samo aby zamkneły się te lewe tylne drzwi muszę naciskać ten sam przycisk zamykający drzwi parę razy) wygląda jakby siłownik nie miał siły. Siłowniki są elektryczne!!! PROSZĘ O POMOC[/b]
  • REKLAMA
  • #4 4383125
    AdamWro
    Poziom 18  
    Ocena: 110
    Witam, u mnie było to samo tylko że w prawych, tylnych drzwiach.Nie chciały sie otwierać. Trzeba było kilka razy wciskać przycisk wewnątrz auta, dopiero odblokowywał sie zamek. Musisz zdjąć tapicerkę i wymontować szybę, następnie odkręcić zamek drzwi. Tam wszystko na nowo przesmarować. U mnie to pomogło, już pól roku po smarowaniu i żadnych kłopotów nie ma.Pozdrawiam
  • #5 7031731
    voytexg
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    Witam.
    A co z kluczykiem pochodzącym z innego samochodu, czy da się go przyuczyć do mojej Laguny.
    Czy da się jakoś wyczyścić ten kluczyk, żeby można było go na nowo zakodować?
REKLAMA