logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Laguna 1.8 8V - gaśnie na LPG, co sprawdzić?

Norbert_lubin 23 Sie 2007 16:34 1224 1
REKLAMA
  • #1 4207926
    Norbert_lubin
    Poziom 17  
    Ocena: 55
    Witam kolegow chcialem poradzic sie a wiec klopot polega na tym ze na benzynie autko plli super na jalowym biegu ma okolo 800/900 obrotow ale jak tylko odpale gaz to gasnie jak puszcze pedal gazu myslalem ze to wina membranek w parowniku wiec kupilem zestaw naprawczy stary rozevralem i wszystko pieknie umylem odtluscilem i tak samo zamontowalem wymienilem filterek przy cewce zalaczajacej gaz ale ku mojemu zdziwieniu przed jak i po wymianie membran i uszczelek nie bylo reakcji na pokretło znajdujace sie w parowniku takie z mosiadzu wczesniej gasł na zimnym silniku na gazie teraz i na zimnym jak i na goracym gasnie pomocy co to moze być koles mowil ze mam uszkodzona sonde lambda ale cos mi to nie pasuje do lpg po za tym krokowy wyczyscilem i nasmarowalem smarem teflonowym oraz styki jak odepne na benzynie zasilanie od krokowego to obroty wzrastaja czyli reaguje i obroty trzyma co dalej poradzcie
  • REKLAMA
  • #2 4208861
    Doktorr
    Poziom 35  
    Ocena: 1097
    Nie napisałeś jaki reduktor.Co się dzieje gdy gaśnie, zalewa go czy brakuje mu gazu. Korzystaj z usług gazownika, który ma analizator spalin.(porówna wskazania analizatora z pracą sondy i będziesz miał pewność , czy faktycznie trzeba sondę wymieniać) Po wymianie przepon reduktor trzeba ustawić,
    a ze słuchu to nawet w orkiestrze nie grają.Przyczyn twojej usterki może być kilka > stawiam na zalewanie silnika przez niewłaściwą regulację reduktora lub zawieruszoną sprężynę przy montażu. Lub silnik chodzi na 2 paliwach z powodu awarii emulatora wtrysku.
REKLAMA