logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z automatem Renault Espace III z 1997r. 3L benzyna

wiktor990 24 Sie 2007 11:52 5832 2
REKLAMA
  • #1 4210641
    wiktor990
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Od niedawna mam problem z aut. skrzynią biegów (AD8) Renault Espace III z 1997r. tj. skrzynia próbując przerzucić bieg z drugiego na trzeci wstępuje mocne szarpnięcie zapala się kontrolka i wchodzi w sys. awaryjny tyko trzeci bieg. Odwiedziłem serwis Reno podłączono sam. pod komputer wyskoczyła usterka czujnika prędkości (czujnik na tablicy wskazywała prędkość poprawnie). Czujnik wymieniłem lecz nic nie pomogło objaw był ten sam czyli szarpanie przy zmianie biegu, po ponownym podłączeniu komputera wyskoczyła już inna usterka błąd pomiaru prędkości kod błędu 11g. Podczas jazdy przy podłączonym komputerze komputer wskazał iż przy zmianie biegu drugiego na trzeci zapala (uruchamia) się jednocześnie elektrozawór 1 i 3 i wtedy wyskakuje błąd i skrzynia wchodzi w sys.awaryjny - tylko trzeci bieg.
    Wobec powyższego proszę was o pomoc w zdiagnozowaniu co to może być i jakie będę musiał ponieść koszty z tego tytułu gdyż serwis nie jest w stanie mi pomóc (brak umiejętności analizy błędu i kompetencji).
  • REKLAMA
  • #2 6083805
    zbysiu48
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    problem z ocrzewaniem w renault espace 1997r 2l benzyna
  • #3 6085195
    fil2006
    Poziom 27  
    Ocena: 395
    z czym sie komunikowali ze skrzynia czy z silnikiem ?.Jak błą jest w skrzyni to czujnik predkosci skrzyni moze byc uszkodzony nie ten do predkosciomierza tylko skrzynia ma swoje czujniki dla informacji o jej predkosci do sterownika skrzyni biegow i nie ma to nic wspolnego z predkoscia samochodu .Przewaznie sa dwa czasami sa takie same trzeba je namierzyc i zdiagnozowac ktory
REKLAMA