Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mercedes Audio 10 -BE3100 brak odbioru stacji.

curdeballans 28 Sie 2007 19:07 942 4
  • #1 28 Sie 2007 19:07
    curdeballans
    Poziom 24  

    BE3100 wszystkie funkcje działają lecz brak odbioru stacji na wszystkich zakresach. Podczas wyszukiwania stacji nie zatrzymuje się na żadnej. Po wybraniu konkretnej -brak odbioru. Głośność można regulować ale jedynie szum. Brak reakcji także na innej antenie. Kaseta działa z dźwiękiem normalnie. radio przyjechało z samochodem z UE. Czy możliwe jest uszkodzenie zawartości pamięci przy tych objawach?

  • #2 28 Sie 2007 22:47
    ikar55
    Spec od car audio

    Raczej na pewno nie jest to wina zawartości pamięci. Czy jest zasilanie tunera?

  • #3 28 Sie 2007 22:57
    curdeballans
    Poziom 24  

    Trochę ciężko chyba będzie mi się tam dostać bo cała część radiowa jest tu zabudowana w metalowych ekranach a nie mam też schematu.
    Przy okazji-jak się zabierać za zdejmowanie ekranów bo są dobrze wlutowane w płytę? Z napięć jakie udało mi się tam narazie zmierzyć to jest 9v.

  • #4 29 Sie 2007 00:06
    SlaweK
    Poziom 43  

    A na naszym forum poszukać schematu się nie chce ?

    SławeK

  • #5 29 Sie 2007 10:32
    curdeballans
    Poziom 24  

    Faktycznie jest ale do znalezienia wyszukując jako BE 3100.
    Na szybko szukałem jako BE3100 i nic nie było. My fault.
    Napięcia 5v i 9v występują.
    Jak sprawdzić TUA4306 i TDA7427?

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME