logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UBL z przystawką TESTPOINT - jak podłączyć do Mot V3 bez instrukcji?

markom1 04 Wrz 2007 21:06 2478 11
REKLAMA
  • #1 4250826
    markom1
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam.Kupilem UBL z przystawka tespoint i mam pewien problem.

Nie dostalem instrunkcji obslugi do boxa i nie wiem jak korzystac z w.w przystawki bo:

w boxie jest tylko 1 gniazdo usb.
    Przykladowo biore mot v3 do której sim-locka zrobienia wymagany jest testpoint.Mam kabelek do telefonu i adapter test point.Oba maja wtyczki usb i tu pojawia sie problem.Gdzie co mam podlaczyc zeby mogł zrobic locka z uzyciem tych testpointów?

Czy jest mozliwosc zrobienia locka z ominienciem procedury rozkrecania i jak to mam zrobic??

Bardzo prosze o porade bo juz tydzien czasu staram sie rozgryzsc ten sprzet...
  • REKLAMA
  • #2 4250926
    Manix
    Poziom 24  
    Ocena: 21
    Kabel od testpointa podłączasz do dowolnego wolnego złącza USB w komputerze(lub w box-ie). To samo z kablem do telefonu. Co do testpointów w konkretnych modelach to masz zakładkę w programie. A na stronie producenta masz manual.
  • REKLAMA
  • #3 4251167
    Pecel
    Poziom 19  
    1. Czytac manual
    2. Czytac manual
    3. Czytac manual
    4. Zadnej V3 nie trzeba UBL-em robic po TP
    5. Kabel Easy TP do boxa, kabel z telefonem bezposrednio do PC.
  • REKLAMA
  • #4 4251185
    TAS
    Poziom 23  
    Ocena: 30
    Zadnej V3 nie trzeba UBL-em robic po TP

I tu się Kolega myli -0A52
  • #5 4251278
    budmiller
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    TAS napisał:
    Zadnej V3 nie trzeba UBL-em robic po TP

I tu się Kolega myli -0A52
    O ile się nie myle to OA52 to V3r a nie V3
  • #6 4251336
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Kolega rozpoczynający temat miał pewnie na myśli V3 wogóle czyli każdą V3 czy to R, I, V. Bo w innym przypadku czyli zwykłej v3 oczywiście nie trzeba TP a Pecelkowi musiało się zapomnieć ze wysokie booty idą po TP i tu kolega TAS ma rację :)
  • REKLAMA
  • #7 4251371
    TAS
    Poziom 23  
    Ocena: 30
    Ta jest :) A i dobra rada, nie trzymac za długo TP bo będzie miły napis DA*AD i telefonik na smietnik
  • #8 4251546
    Pecel
    Poziom 19  
    fokus73 napisał:
    Kolega rozpoczynający temat miał pewnie na myśli V3 wogóle czyli każdą V3 czy to R, I, V. Bo w innym przypadku czyli zwykłej v3 oczywiście nie trzeba TP a Pecelkowi musiało się zapomnieć ze wysokie booty idą po TP i tu kolega TAS ma rację :)

No tak jak product supporter czegos zapomni to zawsze zostaje fokus i jego zlote mysli :D Powtarzam jeszcze raz, zadnej V3 nie robi sie UBL-em po TP. V3R to nie V3, takim tropem to V3xx to tez V3.
  • #9 4251729
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    Ocena: 35
    ;):):) fajna wymiana , ale zgodze sie z Pecelem panowie nie po bocie rozpoznaje sie model ale po oprogramowaniu
    Konto firmowe:
    P.P.U.H. Tech Mobil Tomasz Zawisza
    Siedliska Sławęcińskie 57, Skołyszyn, 38-242 | Strona WWW: www.techmobil.pl
  • #10 4253987
    markom1
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Chodzilo mi wlasnie o v3r...Moj blad.
    Dzieki za odpowiedzi...
    Mam jeszcze jedno pytanko mianowicie czy przystawki testpoint uzywane do smartclipa beda dzialaly??Mysle ze to wygodniejsze rozwiazanie niz targanie blachy zeby sie do TP dostac...
  • #11 4253999
    plociarz
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    Adaptery sa te same co w smartclipie pzdr
  • #12 4254164
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Jezeli chodzi o ''Magic TP'', to mozna je uzywac przy kazdym programie zamiast testpointow.
    Załączniki:
    • UBL z przystawką TESTPOINT - jak podłączyć do Mot V3 bez instrukcji? mtp4szt.gif (7.2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy podłączenia UBL z przystawką testpoint do telefonu Nokia V3 bez instrukcji obsługi. Problemem jest ograniczona liczba portów USB w boxie oraz konieczność użycia testpointów do zdjęcia sim-locka w modelach V3, zwłaszcza V3r (oznaczenie OA52). Ustalono, że kabel testpoint należy podłączyć do wolnego portu USB w komputerze lub boxie, a kabel do telefonu bezpośrednio do PC. W przypadku zwykłej Nokia V3 testpoint nie jest wymagany, natomiast dla V3r i innych wariantów z wysokim bootloaderem testpoint jest konieczny. Użytkownicy podkreślają, że rozpoznawanie modelu powinno odbywać się na podstawie oprogramowania, a nie tylko nazwy modelu. Przystawki testpoint używane w SmartClip są kompatybilne z UBL i mogą być wygodniejszym rozwiązaniem niż tradycyjne metalowe blaszki. Dodatkowo, adaptery typu "Magic TP" można stosować z każdym programem zamiast standardowych testpointów. Zaleca się ostrożność przy używaniu testpointów, aby nie uszkodzić telefonu (np. pojawienie się komunikatu DA*AD).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA