mbil napisał: Mam niby umowę komisową kupna a dokładnie jej ksero
a od kiedy kupując telefon w komisie (W firmie) dostajesz jakąś umowę a nie paragon/fakturę?
arti123 napisał: bydwaj znaleźli telefony na przystanku, Obydwaj dostali 2 lata w zawiasach na 3 za paserkę
ja bym nie wierzył w takie rzeczy... to tak jak "spadło z tira"

znalazł na przystanku w kieszeni małolata...
Nie jest tajemnicą, że operator wie o naszych telefonach i kartach wszystko... nie tylko z jakim IMEI i telefonem używamy karty, ale z jakiego BTS korzystamy, o czym rozmawiamy i jakie SMSy wysyłamy... kwestia namierzenia to w zasadzie formalność tylko KTO ma to robić? Rzucić wszystkich policjantów, żeby zajmowali się zaginionymi/ukradzionymi telefonami, bo rodzice mają kaprys kupić dziecku do szkoły słuchawkę za 2 koła...? To cała machina... ktoś musi wystosować pismo do operatora, ktoś potem musi przeanalizować odpowiedź, ktoś musi wezwać kilka osób, ktoś musi ich przesłuchać, ktoś gdzieś musi pojechać... i tak dalej i tak dalej... I fakt, do czasu jak nie zablokujesz IMEI jest szansa, że telefon się odnajdzie prędzej czy później. Strony z kradzionymi IMEI jakiejś globalnej niestety brak, jeżeli chcesz jednak uniknąć kłopotów, kupuj z pewnego źródła, stosuj porady, które wyżej zacytował gsm_virus i tyle... I pamiętaj, kto kupuje tanio kupuje dwa razy

rzadko zdarzają się okazje, i jak przychodzi Ci kupić telefon za połowę ceny to nie dziw się później, że policja zapuka do drzwi... i nie graj głupka "nie wiedziałem"