Do miksowania wcale nie jest najlepszy traktor! Zobaczcie sobie MixVibes Pro. To co on potrafi przerasta dzisiejszy sprzet do grania ( ma wszystko to co Pioneer DJM 600! ). Jesli chodzi i traktora to utarlo sie ze jest najlepszy bo mozna skratchowac Mix Vibes tez to potrafi . Polecam.
a ja używam :
Music Maker generation 6
BPM Studio home
RemixR
dla zabawy to wystarczy nawet na małe impreski, dla tych co chodzą z kompem i puszczają z winampa to polecam te dwa ostanie)
Dla mnie nie ma nic gorszego jak dj z kompem i winampem
Używam: Magix Music Maker 2 - najprostszy prog do mixowania z sampli
FruityLoops 3.5 - Już bardziej skomplikowany, ale ma duże możliwości
ACID Pro - bardziej montaż.
Dla początkujących polecam Magixa.
A skad mozna sciagnac cracka do music makera generation 6? Bo szukam w necie ale nigdzie nie moge znalezc sa do 5 lub 7 i innych ale do 6 nie ma. Bo to chyba crack mi jest potrzebny jezeli wywala mi napis zeby wlozyc plytke z programem w momencie gdy jest juz wlozona.
Do tworzenia muzyki poleca sonara 4 do tego jaki dodatek reason 3.0
( będziesz miał z niego super brzmienia ) + jakiś edytor dźwięku ( sony sound forge 7.0 lub cool edit pro najlepiej wers. 2.1 ) do tego zestaw wtyczek waves ( procesory efektów ) jeżeli będziesz miał to wszystko to niema rzeczy do zrobienia w sferze muzyki - zrobisz wszystko
Dodano po 2 [minuty]:
A jeżeli chcesz się bawić w miksowanie utworów polecam MixMeister Pro 6 - jest super
Czy wie ktoś może skąd mogę ściągnąć pełną wersje Atomixmp3 ???? Albo czy ktoś mógłby mi polecić jakiś fajny program i o niewielkich wymaganiach (na imprezki mam kompa P3 550Mhz, 128Mb RAM) do odtwarzania mp3 ale z obsługą 2 kart dźwiękowych, wiem że Atomixmp3 ma taką funkcje ale mam tylko wersje trial a w tej wersji tego nie ma.. Tak więc jeśli ktoś by wiedział skąd mozna sciągnąć pełną wersje to proszę o podanie linka na forum albo na adres motykami(_at_)vp.pl Odrazu powiem ze szukałem w google.pl ale osiedziałem się z 30 min i nic ... wszędzie tylko wersja trial.
✨ W dyskusji przedstawiono różnorodne rekomendacje programów do tworzenia i remixowania muzyki, zarówno dla początkujących, jak i bardziej zaawansowanych użytkowników. Do remixowania w czasie rzeczywistym polecano STEINBERG Remix 1.0, ABLETON Live 3.0, Traktor DJ Mixer (w tym Traktor DJ Studio 2 i Traktor 2), MixVibes Pro oraz Atomix MP3 i Rebirth. Do tworzenia muzyki i sekwencjonowania pętli wymieniono Image Line FruityLoops (FL Studio 3.5 i 4.1), SONY ACID Pro 4.0, Magix Music Maker (w wersjach 2 i 6), Reason 2.5 i 3.0 oraz Sonar 4. Do edycji dźwięku rekomendowano Cool Edit Pro, GoldWave oraz Sony Sound Forge 7.0. Wskazano, że wybór najlepszego programu zależy od indywidualnych potrzeb i poziomu zaawansowania, a dla początkujących często polecany jest Magix Music Maker ze względu na prostotę obsługi. Poruszono także kwestie dostępności pełnych wersji programów oraz legalności oprogramowania. Dodatkowo wymieniono programy takie jak BPM Studio, RemixR, MixMeister Pro 6, EJAY DJ Mix Station oraz Jeskola Buzz i OpenMPT jako alternatywy do miksowania i tworzenia muzyki. Wskazano, że nie ma jednego najlepszego programu, każdy ma swoje zalety i ograniczenia. Wygenerowane przez model językowy.