Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z buczacym agregatem i termostatem lodówki polar

10 Wrz 2007 21:47 3381 4
  • Poziom 22  
    Wiec witam. Po rozmrozeniu lodówka juz sie nie włączyła,sprawdzilem termostat (tzn zmostkowalem 3 kable) i efekt jest taki sam.Z agregatu dochodzi ciche buczenie,bez zadnych przerw i prób startowania i inych dzwieków.Termostat jest sprawny bo wystartowal w mojej drugiej lodówce polara.Czy to jest efekt uszkodzenia i padu spręzarki??
    Ewentualnie co mam sprawdzic aby podac wiecej przydatnych w diagnozie informacji?

    I przy okazji mam jeszcze jedno pytanie.Obie lodówki to polar jedna to ts246c a drugiej nazwy nie pamietam ale prawdopodobnie TS-136E.Same termostaty wygladaja tak samo wizualnie,jeden ma dluzsza kapilare od drugiego i ma tez inne pokretło,czyli jak mniemam inne funkcje,choc pasuje w obudowe.I tu moje niesmiale pytanie,czy mogoby byc tak ze dzialalby on w TS246c??
    Po podlączeniu lodówka rusza ale nie chce ryzykowac uszkodzeniem czegos wiec go nie podpinałem na stale.
  • Poziom 22  
    Problem z buczacym agregatem i termostatem lodówki polar

    Oba wygladaja tak samo jak ten na zdjeciu.Moga byc kompatybilne?
  • Poziom 33  
    Ts 136 ma termostat na zakres ujemnych temperatur wylącznie.

    Ts 246c ma termostat -xx wylączenie i ok +4 wlączenie tak jak zauważyl poprzednik - placzący.Nie da rady ich zamieniać.Jeśli ten z Ts 136 wygląda jak na zdjęciu to nie jest oryginalny choć może dzialać poprawnie.

    Termostat tu nie jest winny.

    Sprawdź styki wylącznika rozruchowego sprężarki i ew. wymień ten rozruch.

    Jaki typ sprężarki?