logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC KD-S891R - Napęd CD nie oddaje płyty, wymiana kondensatorów nie pomogła

Freccia 11 Wrz 2007 19:14 3165 1
REKLAMA
  • #1 4273392
    Freccia
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Witam,
    Ostatnio do naprawy przyniesiono mi radio JVC KD-S891R. Właściciel powiedział mi że w radiu jest do przeczyszczenia laser bo coś mu nie chce płyt wszystkich czytać. Dodał jeszcze że dzień przed przyjściem do mnie włożył płytę by sprawdzić jeszcze radio ale jej nie przeczytało a na dodatek napęd nie chce jej oddać. Po rozkręceniu tego radia wysypało się kilka rzeczy a mianowicie kondensator smd, kondensator aluminiowy i jakaś sprężynka. Zaraz zobaczyłem gdzie brakuje tych elementów a było to z przodu radia (zob. foto) za plastikową osłoną na której mocowany jest panel. Zwykły kondensator zmieniłem na nowy, miejsce sprężynki było przy blastiku blokującym płyte CD pozostał tylko kondensator smd który się już nie nadawał do montażu a innego nie miałem ale i tak po tych zabiegach wyciągnięcie płyty dalej jest niemożliwe:/ Płyte CD jednak wyciągnąłem po odkręceniu napędu. Po naciśnięciu na panelu guzika którym wyjmuje sie płyte na wyświetlaczu pokazuje sie napis EJECT ale nic sie nie dzieje, jedynie słychać jakby silniczek napędzający laser chodził przez chwilkę i tyle po czym radi przełącza sie na TUNER. Czy jest taka możliwość że CD sie nie wsuwa ani nie wysuwa jeżeli jest zepsuty laser?? Jeżeli nie to jaka może być przyczyna takiego zachowania?? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

JVC KD-S891R - Napęd CD nie oddaje płyty, wymiana kondensatorów nie pomogła
  • REKLAMA
REKLAMA