Do: volfgangmusic
O tym, że T.AMP bez PRO ma bardzo dużo wspólnego z DAP-em Palladium możesz przeczytać na tym forum, nie będę kolejny raz opisywał.
Michał_wa - jeśli współczynnik tłumienia jest jedynym czynnikiem decydującym o wyborze wzmacniaczana estradę, no to rzeczywiście kupiłeś sobie najlepszy wzmaczniacz...
Damping factor owszem jest ważny dla "kontroli" głośnika, ale to nie wszystko..szczególnie jeśli wziąść pod uwagę fakt, że podane parametry A-20 sa jakby lekko powiedzieć naciągnięte...Nie jestem w stanie w nie uwierzyć...
Ten sam producent JR robił wcześniej model LPA-20 ( nie wiem czy miałeś z nim doczynienia ). Parametry prawie te same co A-20 z tym, że środek A-20 w porównaniu z LPA-20 to niebo a ziemia. Co to nagle sie mogło stać?? Nowe rewelacyjne rozwiązanie: oszczedzanie na czym się da??
Nie mam i nie będę miał tego A-20. Natomaist miałem LPA-20 i mam LPA-30 i bynajmniej powinieniem pisać dobrze o A-20 skoro byłem zadowolony z tych wcześniejszych modeli. Ale staram się relatywnie podchodzić do tych spraw i źle będę pisał o A-20, bo na pewno nie ma nic wspólnego z poprzednikami. Może ktoś w przyszłości go pomierzy, no to wtedy zobaczymy.
roberto740 - O tym, ze T.AMP2400 został sprawdzony i pomierzony przez piotrmarek możesz przeczytać tu:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic683662.html
i bynajmniej nieźle to wyglada za te pieniądze.