Mam te Altusy i uważam, że wymiana na niskotonówke 60 W Tonsila 25 cm to kompletny bezsens. Oglądałeś parametry tego głośnika?
Wcale nie jest lepszy od 40 W - różni sie jedynie mocą (czyli mniej sie nagrzewa), a nie głośnością, głębią czy czymkolwiek słyszalnym. Jeżeli chcesz tracić na to pieniądze to dobrze sie zastanów- można kupić taniej głośnik bardziej efektywny, o lepszej budowie, większej wytrzymałości i długowieczności. Jeżeli te 40 W są jeszcze sprawne to bardzo chętnie je od ciebie odkupie

bo to są świetne niskotonówki. A co do zwrotnicy to jest ona bardzo mocna i spokojnie możesz wsunąć w kolumne coś potężniejszego i nie martwić sie o nią. Te Altusy to naprawde kawał dobrej, solidnej roboty - ja osobiście używałem ich do wszystkiego: robiłem imprezy, służyły mi jako kino domowe, piłem na nich piwo, jadłem obiady, mój brat odbijał sobie o niskotonówki piłke, bo u nas na bloku jest zakaz odbijania, bo sie ściany kruszą, a nawet jeden głośnik mi spadł z 4 piętra. Mimo to one grają ciągle jak nowe!