logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens Siwamat Plus 5201 - Iskrzenie spod pralko-suszarki po uruchomieniu

babiukm 18 Wrz 2007 23:33 3353 7
  • #1 4297911
    babiukm
    Poziom 10  
    Witam otóż mam taki problem z pralko-suszarką siemens siwamat plus 5201 gdy wloze pranie i wlacze pralke wszystko jest ladnie i cacy i po okolo 2-5 minut zaczyna sie z pod spodu iskrzyc! co moze byc tego przyczyna? i jak to naprawic? jaki bedzie tego koszt? prosze o pomoc za co dziekuje!
  • #2 4297954
    rychomuch
    Poziom 29  
    Ocena: 693
    Witam.

Sprawdź skąd jest iskrzenie, a potem koszty.
  • #3 4297961
    babiukm
    Poziom 10  
    W jaki sposob mam sprawdzic? jak otworzyc ta pralke? nieznam sie na ty zbyt dobrze prosze o pomoc!
  • #4 4298167
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 4298662
    babiukm
    Poziom 10  
    Pomoze mi ktos?

Dodano po 54 [minuty]:

Wiec tak dostalem sie do pralki! Wiec ujrzalem iz iskrzy sie z silnika co moze byc przyczyna? i jak to naprawic? jaki moze byc tego koszt?
  • #6 4298844
    mrhari
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3232
    Powodem tego moze byc :
    1 skonczyly sie szczotki
    2 wirnik silnika przeszedl na "ciemna strone mocy"
    ad1 wymien szczotki
    ad2 wymiana lub przewiniecie wirnika.
  • #7 4298866
    babiukm
    Poziom 10  
    Moge dostac jakis schemat lub instrukcje jak wymienic szczotki i jak wymontowac silnik w tym modelu?

Dodano po 59 [minuty]:

A moze jest ktos z torunia lub okolic kto mi to naprawi? Oczywiscie zaplace w rozsadnej cenie :-)
  • #8 4299636
    ANDYW6
    Poziom 24  
    Ocena: 303
    Coś mi się zdaje że jesteś zielony w tych sprawach,lepiej będzie jak zlecisz to fachowcowi lub znajomemu co ma wprawę w robótkach technicznych.

Podsumowanie tematu

✨ Pralko-suszarka Siemens Siwamat Plus 5201 po uruchomieniu zaczyna iskrzyć spod spodu po około 2-5 minutach pracy. Iskrzenie pochodzi z silnika urządzenia. Możliwe przyczyny to zużyte szczotki węglowe lub uszkodzony wirnik silnika. W przypadku zużycia szczotek konieczna jest ich wymiana, natomiast uszkodzony wirnik wymaga wymiany lub przewinięcia. Zaleca się, aby naprawę przeprowadził fachowiec lub osoba z doświadczeniem technicznym, gdyż samodzielna wymiana może być trudna. Autor prosił o schemat lub instrukcję demontażu silnika i wymiany szczotek oraz o pomoc lokalną w Toruniu, jednak otrzymał sugestię, by zlecić naprawę specjaliście.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA