logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do blokady komputera hasłem przy starcie systemu

endriu.kom 22 Wrz 2007 18:02 7319 5
REKLAMA
  • #1 4309875
    endriu.kom
    Poziom 24  
    Ocena: 134
    Czy jest jakiś program który zabezpieczy komputer hasłem już na samym starcie systemu.Taki co nie dopuści natrętów wogule do korzystania z systemu.A nie tylko do niektórych danych.
  • REKLAMA
  • #2 4309902
    rado_
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Przecież w Windowsie masz zabezpieczenie hasłem możesz tez użyć hasła w biosie (jak komputer będzie się odpalał to bez podania hasła nie ruszy dalej) .
  • REKLAMA
  • #3 4309975
    endriu.kom
    Poziom 24  
    Ocena: 134
    To w windowsie to lipa bo da się Esc i komp odpala...przynajmniej tak jest u mnie.A to w Biosie to nie wiem gdzie jest :?.
    Zresztą można zresetować bios wyciągając baterię więc mało skuteczna metoda...
  • REKLAMA
  • #4 4310615
    rado_
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Jesli chodzi o program to tak samo wyciagasz dysk z komputera i podlaczasz pod innego komputer pod slave i tez malo skuteczna metoda nie ma bezpiecznej metody.
    W biose wchodzisz w ustawienia security
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4310790
    macha
    Poziom 19  
    Ocena: 79
    Tworzysz virtual PC i zabezpieczasz go hasłem wtedy nawet podłączenie na slave do innego komputera nie pomoże, bo będzie to jeden plik zabezpieczony hasłem tak samo jak np. archiwum Zip, czy Rar.
  • Pomocny post
    #6 4311185
    jakitaki
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Użyj programu MHDD do założenia hasła IDE - inne sposoby raczej są mniej skuteczne bądź zasobożerne (hasło na bios lub szyfrowanie dysku).
    Jest to raczej mało popularny i przez to skuteczny sposób.
    Program znajdziesz tutaj: MHDD
    Radzę także przed użyciem programu zapoznać się dokładnie z opisem!
    Tym narzędziem można szybko dysk naprawić, sprawdzić, zabezpieczyć lub nieodwracalnie uszkodzić - zamazując firmware!
    Powodzenia.
REKLAMA