logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fedora Core 7 - instalacja z USB, problem z odłączaniem CD przy ACPI

Michał__21 22 Wrz 2007 19:05 1152 4
REKLAMA
  • #1 4310075
    Michał__21
    Poziom 15  
    Witam, mam problem z instalacja linuksa na laptopie z CD podlaczonym poprzez USB. Pojawia mi sie menu wyboru wiec wybieram instalacje i zaczyna sie ladowac jadro... Dochodzi jednak po chwili do sprawdzenie ACPI i odlacza mi CD. Czy mozna jakos zrobic aby linux przy starcie jadna nie odlaczal urzadzen USB? Bo chyba to jest tego przyczyna. Niestety juz potem jak sie zatrzyma nie idzie nic zrobic. Prosze o pomoc...
  • REKLAMA
  • #2 4310118
    eseli
    Poziom 27  
    Ocena: 64
    Spróbuj zgrać obrazy na dysk i zastartować z dysku.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4310197
    Michał__21
    Poziom 15  
    nie no aktualnie mam XP i na 3 partycji chce sobie fedorke postawic wiec spokojnie moglbym to zainstalowac z dysku... gdybym jeszcze wiedzial jak :-) dodam ze obraz lezy sobie na drugiej partycji (Fat32). Co do opcji wylaczenia ACPI,, to nic nie ma. Pewnie trzeba by cos dopisac do lini komend niestety nie wiem za bardzo co... :( Moglby mi ktos pomoc? albo wylaczyc acpi lub co trzeba zrobic aby zainstalowac z dysku?

Pozdro

Dodano po 1 [godziny] 6 [minuty]:

OK uruchomilem z parametrem acpi=off i poszlo :-) mam tylko problem z rozdzielczoscia. w FC6 wystarczylo w pliku xorg.conf dopisac 1024x768 i potem juz bylo ok a w FC7 w tym pliku nie ma zadnych rozdzielczosci... a umnie na laptopie po instalacji mam do wyboru tylko 800x600 i 640x320 :-(
  • #5 4310689
    Bullseye
    Poziom 27  
    Ocena: 89
    hmm polecil bym cos bardziej przyjaznego:)
    Mianowicie openSuSE10.2 oraz Sabayon 3.4f oba sa proste i maja duze wsparcie w internecie.
    Co do twojego problemu, zainstaluj sterowniki karty graficznej w systemie, wtedy bedziesz mogl wybrac odpowiadajaca Ci rozdzielczosc.
REKLAMA