logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centralka TELPOL CA 2x6 z zapowiedzią głosową do 600 zł - opinie i alternatywy

radko_ 29 Wrz 2007 10:12 3107 9
REKLAMA
  • #1 4330790
    radko_
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Witam

Planuje zakup centralki telefonicznej do firmy.
    Moje wymagania to 2/6 i zapowiedz głosowa i mozliwosc wyboru lini wew. tonowo z zew. po odsluchaniu komunikatu.
    Cena ok 600zl

Co sadzicie o centralce TELPOL CA 2x6 a moze macie jakies inne propozycje?

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4337011
    Grzechu L.
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    Centrala Telpol to muzeum.
    Nie wykonasz np. REDIALU (powtórzenie ostatniego numeru), bo za wolno przyłącza linię miejską.
    Do tego kiepska jakość przekaźników, które nawalają poprostu.
    Slican PMS - dobra tania, ale co ona może??
    Bedziesz chciał miec identyfikację, albo billing - zapomnij.
    Odżałuj 900 zł netto (detal) kup KX-TEA308 Panasonic, komunikaty ma, DISA jest, wyjscie na rejestrator rozmów jest, kartę CLIP mozna później dokupić, modem wbudowany, programowanie z PC, ksiażka telefoniczna na 100 wpisów. jeśli to ma być porządne urządzenie to polecam. Nawet SMS-y odbiera i nadaje. Jak na 900 zł - ma wszystko, co powinna miec centrala.
  • #4 4337113
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 4338000
    Kopi serwis
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    Witam
    Proponuje PLATAN Classic 12 standart 2x6, taryfikacja rozmów, przyjemne programowanie z komputera, zapowiedź słowna, bramofony , dobry support.
    www.kopiserwis.pl
  • REKLAMA
  • #6 4338472
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    "Radko"
    Tak jak koledzy piszą odpuść sobie TELPOL.

ps

Jestem za CCT lub Clasic (jeśli wypadną drożej to i tak PMS jest lepsza "czytaj tańsza").
    linki do stron:
    www.slican.pl
    www.platan.pl

Pozdrawiam.
  • #7 4338723
    Grzechu L.
    Poziom 23  
    Ile ludzi - tyle opinii. jedno jest pewne, wszystko jest lepsze, niz TELPOL.
    Wszyscy ci doradzają inne centrale nie wiedząc czego potrzebujesz. Ja też nie wiem, ale skoro wybrałeś sobie TELPOLA, to wystarczy ci mała analogowa centrala.
    Polecam: www.panasonic.pl/oferta.php?prod=2832
  • REKLAMA
  • #8 4338761
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    "Grzechu L."

ps

Ja rozumiem, ja wiem ale (możesz mi wytłumaczyć dlaczego tak naciskasz na Panasłoika??)
    Cyt.:
    Odżałuj 900 zł netto (detal) kup KX-TEA308 Panasonic, komunikaty ma, DISA jest, wyjscie na rejestrator rozmów jest, kartę CLIP mozna później dokupić, modem wbudowany.

No txt
  • #9 4341622
    radko_
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, zdecydowalem sie na centralke firmy slican + modul zapowiedzi.
  • #10 4341885
    Grzechu L.
    Poziom 23  
    Do Jack14:
    Nie naciskam, az tak. Montuje klientom Panasonic'ki i Slicany, i Platany.
    Tylko pokaż mi 8 numerową centralkę, która ma wbudowany modem do zarządzania, książkę telefoniczną na 100 numerów i CLIP na analogowych wewnętrznych, a do tego kosztuje w detalu 900 zł.

TELPOLA też montowałem, ale jak do każdej zamontowanej centralki musiałem jechać przynajmniej raz przed upływem roku gwarancji (za friko), zdemontować ją, dać zastępczą, zawieźć do serwisu (ja chociaż mam go na miejscu), odebrać z serwisu, ponownie zamontować to wybacz.....Nie polecę nigdy nikomu.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru centralki telefonicznej do firmy z funkcją zapowiedzi głosowej, obsługą 2 linii miejskich i 6 wewnętrznych oraz możliwością tonowego wyboru linii po odsłuchaniu komunikatu, w budżecie około 600 zł. Centralka TELPOL CA 2x6 jest krytykowana za przestarzałość, niską jakość przekaźników oraz brak funkcji takich jak REDIAL, identyfikacja numeru czy billing. Alternatywnie polecane są centrale Slican, zwłaszcza modele PMS-08 i CCT, które oferują m.in. zdalne programowanie, nagrywanie rozmów na kartę CF, statyczne i dynamiczne trasowanie połączeń oraz obsługę darmowych minut. Rekomendowany jest także Platan Classic 12 standard 2x6 z taryfikacją rozmów, zapowiedzią słowną i wygodnym programowaniem z komputera. Wśród droższych, ale bardziej funkcjonalnych rozwiązań wymieniany jest Panasonic KX-TEA308, który posiada wbudowany modem, obsługę CLIP, rejestrator rozmów, książkę telefoniczną na 100 wpisów oraz funkcję DISA. Ostatecznie autor zdecydował się na centralę Slican z modułem zapowiedzi głosowej. Wskazano, że TELPOL jest mniej niezawodny i wymaga częstych napraw serwisowych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA