logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Planex AP z Appro – niska prędkość WiFi (1,5 Mb/s) przy Neostradzie 6 Mb/s

systemcom 01 Paź 2007 18:32 1522 4
REKLAMA
  • #1 4338779
    systemcom
    Poziom 24  
    Ocena: 40
    Witam mam neostrade 6mb/s w zasadzie ma jakies 4mb/s ale nie w tym rzecz, podłaczam laptopa do routera i faktycznie w speedtest pokazuje w granicach 4mb/s podłaczam ap planexa z appro i na wifi pokazuje gora 1,5mb/s, nie wiem w czym rzecz ap tak samo sie zachowuje w standardzie g i b, nie mam ustawionego podziału łacza ani qes, zrobiłem reset i bez zmian predkosc ta sama, wiec moje pytanie brzmi dlaczego ap zwalnia moje łacze???
  • REKLAMA
  • #2 4340385
    majka111
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    witam

ogólnie biorąc sprawe nikt tego nie wie bo nie jest to nasz ap, ale jedyne co mozna zrobić i to poprawi ci na 100% transfer ( chociaż do końca nie wiadomo o ile % pójdzie w góre) to daj opcję połączenia szyfrowanego .
    żeby apek nie siał bez sensu danymi w koło tylko słał pakiety bezposrednio do ciebie i tyle można zrobić. Wbrew pozorom to przyspiesza transfer ,a nie spowalnia. Poprostu taka ich uroda niektóre mniej tracą niektóre więcej .

pozdr
  • REKLAMA
  • #3 4342640
    utc1
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Chm.... chyba nie rozumiem. Co może mieć szyfrowanie do kierowania pakietów? WAP to nie antena kierunkowa. Dla mnie to raczej konflikt producentów ale kto wie? Spróbuj innego na próbę.
  • REKLAMA
  • #4 4343295
    systemcom
    Poziom 24  
    Patrzyłem na innym routerze i dokładnie to samo, ale podłaczyłem ap pod dsl i na 2mb/s pokazuje cała predkosc wiec nie wiem gdzie lezy problem???
  • #5 4348098
    systemcom
    Poziom 24  
    Zmieniłem oprogramowanie ap na appro 54TF-1.09-28.09.2007.bin i faktycznie predkość sie bardzo poprawiła nie ma pełnej predkosci ale jest dobrze!
REKLAMA