logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Color Laser 2840 - brak wykrywania tonerów po wymianie na zamienniki

sebagut 02 Paź 2007 21:07 3560 5
REKLAMA
  • #1 4342583
    sebagut
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    witam drukarka po wymianie niebieskiego i żółtego koloru przestała działać, od tej chwili pokazuje brak jakiegokolwiek koloru( znak zapytania na wyświetlaczu pod każdym kartridżem), zaznaczę że materiałów eksploatacyjnych osobiście nie wymieniałem tylko klient, i nie są to oryginały. problem w tym że ciężko się je teraz wyciąga i instaluje. przed wymianą tych dwóch kolorów wszystko podobno grało OK
  • REKLAMA
  • #2 4343622
    laserjack

Poziom 31  
    Ocena: 64
    Reklamacja tonerów u sprzedawcy, pod warunkiem iż klijent ich nie uszkodził lub nie uszkodził drukarki. A jak się zachowuje na poprzednich tonerach?
    Konto firmowe:
    Laser Service Jacek Kopa
    93-302 Łódź ul. Czytelnicza 15, Łódź, 93-302 | Tel.: 600XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.jacekkopa.pl
  • REKLAMA
  • #3 4343699
    n-d-render
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Nie pamiętam, ale na tych tonerach chyba są chipy HP 2500. Może przez pomyłkę są np. 2 chipy Yellow i drukarka świruje (?)
  • REKLAMA
  • #4 4345629
    sebagut
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    na starych tonerach działało, tzn pokazywało tylko brak 2 z nich, podejrzewam że ten kto wkładał te tonery uszkodził drukarkę, coś mi tam nie pasuje, one za cieżko wchodzą, jakby było za mało miejsca, cały walec do którego wkłada się tonery jest dziwnie luzny i szczelina międzu nim a bębnem nie jest taka sama, ale to trzeba było wielkiej siły żeby coś tam złamać, jutro biorę się za rozkręcania
  • REKLAMA
  • #5 7999686
    ksero-serwis
    Poziom 11  
    Witam i przepraszam za wygrzebywanie trupa, ale niestety problem nie został rozwiązany (bynajmniej na forum), a mnie przydarzyła się podobna historia.
    Urządzenie HP Color 2840 trafiło do mnie ponieważ kilkanaście wydruków po założeniu nowych (nieoryginalnych) tonerów zaczęło drukować ok. 1/2 kartki. Oczywiście przeskoczył napęd karuzeli (temat poruszany już wielokrotnie na forum).
    Ustawiłem karuzelę i chciałem wydrukować coś w celu sprawdzenia urządzenia, ale nie mogę, ponieważ nie widzi ono żółtego tonera i nie chce dokonać nawet wydruku mono. Z czasem pokazało także brak magenty oraz cyanu, ale po kilkakrotnym wyjęciu i włożeniu poszczególnych tonerów (celem znalezienia przyczyny) pozostał tylko problem tonera żółtego.
    Pytanie brzmi czy ktoś rozwiązał już problem "niewidzenia" tonerów i jeśli tak to w jaki sposób.

Pozdrawiam,
    GO
  • #6 8004654
    ksero-serwis
    Poziom 11  
    Problem został rozwiązany - przestawiła się karuzela, prawdopodobnie na skutek ciężko chodzących tonerów nieoryginalnych.
    Po zsynchronizowaniu karuzeli (ustawiłem wg znaków) wszystko wróciło do normy - zarówno wykrywanie tonerów jak i jakość wydruków.

Wklejanie obrazków: Link. Proszę stosować tę metodę. rys57
REKLAMA