logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes Sprinter 2001 - światła stopu świecą po włączeniu zapłonu

gofer82 04 Paź 2007 09:56 4517 3
REKLAMA
  • #1 4346628
    gofer82
    Poziom 11  
    Witam

Mam problem ze swiatlami stopu w Mercedesie Sprinter 2001r
    Światla swieca sie bez przerwy zaraz po wlaczeniu zaplonu.
    Pierwsze co zostalo sprawdzone to czujnik przy pedale hamulca i jest w porzadku swiatla gasna dopiero po wyciagnieciu bezpiecznika. Lampy tez sprawdzone (zadnego zwarcia nie maja).
    Czy spotkal sie ktos juz z takim problemem?
    Dzieki wielkie za wszelkie info

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4346917
    DominikD
    Poziom 23  
    Ocena: 235
    Witam.
    Jakiś czas temu miałem podobny problem. Włącznik oczywiście był sprawny ale w moim przypadku było jakieś uszkodzenie mechaniczne samego pedała lub tego łącznika z blachy na którym siedzi włącznik ponieważ nie dociskało go do końca , chwilowo pomogło pół rolki taśmy izolacyjnej , co dalej to nie wiem bo był to obcokrajowiec i nie było to jego auto a chciał tylko dojechać na Litwę. Możesz jeszcze sprawdzić tą cała skrzynkę z bezpiecznikami czy nie ma tam jakiegoś zwarcia.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 4348646
    Gerri
    Spec od Mercedesów
    Ocena: 3607
    Czujnik stopu ma układ samoregulacji długości trzpienia. Przed montażem wyłącznika należy trzpień wyciągnąć palcami (pokonując opór) i czujnik zamontować na swoje miejsce. Nacisk języczka przy pedale ustawi trzpień wyłącznika we właściwej pozycji.
  • #4 4349863
    gofer82
    Poziom 11  
    Dzieki panowie!!!
    TAK- zawinil czujnik przy pedale

Dzieki wielkie raz jeszcze!!!!

Pozdrawiam

Piotrek
REKLAMA