TELERADIOMECHANIKA napisał: Kolego ! zrobiłem jak napisałeś.Nic to nie dało- to błędne koło.Podczas podłączenia obcego zasilania na pin 9 procka obraz i dźwięk się trzyma- przy tym zakres strojenia na filtrze 202 jest bardzo szeroki.Po podłączeniu układu rozstraja się ponownie.Podmieniłem pamięć - i to samo.Nie ma możliwości doprowadzenia tego 2,5 v filtrem.
W takim razie filtr jest uszkodzony, albo niedobrana jest pojemność. To jedyna skuteczna metoda. Inaczej nie dojdziesz do ładu. Ze "sztywnym 2,5V będzie trzymał, to oczywiste, ale nie będzie ARcz i na dłuższą metę tak nie może być. Podłącz jak pisałem i musisz dostroić filtrem do 2,5V w gałęzi ARcz (na tej ścieżce, która dochodzi do pin 9).
"przy tym zakres strojenia na filtrze 202 jest bardzo szeroki."
O co chodzi w tym stwierdzeniu? Co to znaczy bardzo szeroki zakres strojenia? Załączam prowizoryczny rysunek charakterystyki strojenia. Przy najeżdzaniu na stację napięcie ARcz będzie wysokie, następnie gwałtownie spadnie do zera i powoli zacznie rosnąć. Po doprowadzeniu w tym momencie do 2,5V strojenie jest zakończone. Czyli masz trzy punkty, w których uzyskasz 2,5V. Właściwy jest ten środkowy. Używasz oczywiście stroika niemagnetycznego?