logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool AWT 5109 - Pralka nie uruchamia się, przekaźnik klika, szarpie wężem

kubraczynski 06 Paź 2007 18:31 2543 5
REKLAMA
  • #1 4354038
    kubraczynski
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Początkowa pralka uruchamiała się na kilkanaście sekund i nabierała wodę po czym wyłączała sie i nie reagowała na nic. Obecnie pralka nie uruchamia się wcale. Słychać kliknięcie jakiegoś przekaźnika i szarpniecie wężem doprowadzającym wodę. Jeśli pralkę pozostawi sie na kilka godzin (np na noc) włączoną czasem ucruchomi sie i wypierze pranie po czym problem wraca. Sprawdzałem styki wyglądają ok. Po wezwaniu serwisanta pralka o dziwo zadziałała i nic nie zostało naprawione.Serwisant stwierdził ze jeżeli działą to nie programator nie może być uszkodzony. Prosze o pomoc oraz o udostępnienie mi instrukcji serwisowej tego modelu. Może istnieje jakaś procedura testowa jak w niektórych innych pralkach.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4354440
    postrzepiony
    Specjalista AGD
    Ocena: 132
    Sprawdź czy blokada działa, tzn. czy pokrywa po zamknięciu i włączeniu pralki się blokuje. Jeśli nie zablokuje, nie działa. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 4354476
    kubraczynski
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Pokrywa się nie blokuje, mogę ją otworzyć. Co mam zrobić w takim przypadku?
  • REKLAMA
  • #4 4354509
    postrzepiony
    Specjalista AGD
    Ocena: 132
    Są dwa wyjścia albo uszkodzona blokada, albo nie dochodzi do niej napięcie. Zacząłbym od sprawdzenia blokady.
  • REKLAMA
  • #6 4356020
    bolczyk13
    Poziom 18  
    Ocena: 82
    Tak jak typuje postrzepiony na 100% do wymiany blokada klapy.
    Powodzenia.
REKLAMA