logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić podświetlenie deski rozdzielczej w Fiacie Marea? Diody, montaż, prawo

jasiek89 07 Paź 2007 09:54 2926 1
REKLAMA
  • #1 4355571
    jasiek89
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Witam, mam fiata marea, ostatnio zapragnąłem coś zmienić w swoim wozie. Pomyślałem żeby może nie rujnować stylu tego samochodu a zarazem wprowadzić pewne ożywienie, to wykombinowałem zmianę podświetlenia deski rozdzielczej (klima, radio) Teraz zaczyna się moje pytanie, jak rozkręcić, jakie diody pod to kupić. Czy mój pomysł jest zgodny z prawem (auto nie jest już na gwarancji) myślałem o niebieskim podświetleniu wskaźników prędkości również. proszę o wszystkie przydatne informacje
  • REKLAMA
  • #2 4355651
    andy57
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam
    Nie jest to tak prosta sprawa jak na pierwszy rzut oka wygląda.
    Jest to problem mechaniczny a nie elektryczny ponieważ żarówki są białe a tarcze zielone tak że zmiana żarówk nic nie da należy wymienić tarcze zegarów oraz poprzerabiać (czytaj zeskrobać zieloną farbę) z pozostałych elementów deski tzn panel klimy pokrętła regulacji świateł i inne.
    Całość to bardzo pracochłonna no i możliwości uszkodzenia tego i owego bardzo duże ale do odważnych świat należy.
    Powodzenia
REKLAMA