logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 21PT5618 SL04E AA - TV wyłącza się, pulsuje dioda, linie powrotów

Kamiloliwa 07 Paź 2007 15:33 2906 5
REKLAMA
  • #1 4356495
    Kamiloliwa
    Poziom 20  
    Ocena: 37
    Witam mam TV z płytą SL04E AA mam problem mianowicie TV odbiera prawidłowo przez jakiś czas i się wyłącza i zaczyna pulsować dioda mianowicie w takiej kolejności jeden raz jest długa przerwa później pięć razy przerwa i następnie jedenaście razy!!!! Po przy startowaniu z pilota taka sama kolejność, ale gdy podkręcę mu napięcie G2 gra i się nie wyłącza ma linie powrotów, ale dioda wskazuje na te same błędy Napiszę, co zrobiłem podmieniłem wsad pamięci,podstawiłem kineskop tak jak ktoś pisał na forum, że miał taki sam problem, trafo WN , układ stopnia końcowego wizji Bardzo proszę o fachowe wsparcie!!! Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4358449
    Kamiloliwa
    Poziom 20  
    A może, co wskazuje dioda, jakie uszkodzone bloki bardzo proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4364900
    Kamiloliwa
    Poziom 20  
    Bardzo proszę o pomoc!!!! Wszelkie sugestie mile widziane, co jeszcze mógłbym zrobić, by to ruszyło
  • REKLAMA
  • #5 4365414
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2294
    Podstaw podstawke na kineskopie.
  • #6 4369265
    Kamiloliwa
    Poziom 20  
    Witam podstawka wymieniona dalej jest tak samo po chwili wyłącza się !!! Zauważyłem tylko zmianę
    w mruganiu diody teraz miga jeden raz długa przerwa dwa razy przerwa pięć razy przerwa jedenaście razy i od nowa . Dalej proszę o fachowe wsparcie !!! Pozdrawiam i proszę o pomoc
REKLAMA