Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kolumny Do Wieży Sony RX 50

zapek42 08 Oct 2007 16:06 4590 28
    zapek42
    Level 27  
    Witam,posiadam wieże jak w temacie i poszukuje do niej głośników,wieza ma impedancje 6-16 ohm.kolumny nie muszą byc wieelkie,poprostu kolumny do wiezy nalepiej by byloa akby byly to orginalne z tego mofelu, a jesli nie to sony, philips aiwa itp.tylko nie ciatronic,elta itp:D
    gg 9843903
    mail mati22046(malpa)wp.pl
    Pawel S.
    Level 39  
    a moze jakies DIY?? mam fajne monitorki na ARN 150 + GDWK 9/80/1 w bardzo ladnej obudowie
    jak chcesz to wkleje zdjecie
    czaroslaww
    Level 26  
    bierz monitorki od pawla. jesli tam jest arn 150 to bedzie lepszy bas niz z glosnikow sony :)
    Pawel S.
    Level 39  
    100zl to za jedna sztuke :| ewentualnie z przesylka...

wejdz na allegro i poszukaj uzytkownika protonsil - oni maja tanie kolumienki na wyprzedazy ;)
    Pawel S.
    Level 39  
    te monitorki sa warte tyle ile kosztuja wiec...

hehe rozrywa bo pewnie zawieszenie padlo juz :P a wiezy nieznam
    czaroslaww
    Level 26  
    nie czarujmy sie... za 500zl auta nie kupisz, chyba ze malucha z 88r ;/
    to samo z kolumnami, nic za darmo...
    200 z wysylka za minitory na arnach to nie za duzo... dozbieraj.
    czaroslaww
    Level 26  
    w takim razie kup to co wolisz, a nie to co lepsze. kierujesz sie pewnie wygladem, wiec kup to co Ci sie podoba.
    Pawel S.
    Level 39  
    to juz lepiej te tonsile - przynajmniej wygladaja na lepsze
    Pablo1964
    Moderator
    Przecież próbują - ale Ty nie chcesz słuchać.
    mczeslaw
    Level 36  
    Kolego zapek42
    Coś mi sie widzi że sam nie wiesz czego chcesz. Jak ci Pablo S konkretnie radzi a ty mówisz że 100 zł nie więcej??? :cry:

To ja ci radze ----- kup sobie discmena albo walkmena z radiem :wink: i nie będziesz miał już takich problemów, w 100zł się wyrobisz i będzie dobrze grało i firmówka wyjdzie ze taką kase, i będzie ładnie wyglądało. :D

Pozdrawiam panowie !!!
    Pawel S.
    Level 39  
    hehe myslalem ze to jakas lepsza wieza :lol: proponuje to sprzedac na allegro i zaczac zbierac na cos normalnego
    zapek42
    Level 27  
    dopiero kupilem tą wieże i podoba mi sie jej dźwięk...jak podłączyłem kolumny technicsa 130 wat rms to bardzo ładnie grały...
    musze sie pozbyc alphardów bo to nie glosniki tylko pierdziawki..
    zapek42
    Level 27  
    wieza ma w sobie wzmacniacz 50 wat znamionowej mocy
    i impedancja glosników to od 6 do 16 Ohm

Dodano po 2 [godziny] 41 [minuty]:

Paweł.S czy mógł byś wkleic zdjecie tych kolumny twoich??
    Pablo1964
    Moderator
    zapek42 wrote:
    wieza ma w sobie wzmacniacz 50 wat znamionowej mocy

Niestety, ale muszę Cię wyprowadzić z błędu. :cry:
    zapek42
    Level 27  
    tak pisze na forach, ale to wy sie najwicej znacie :)

Dodano po 2 [minuty]:

najlepiej jakby to były kolumny ze zdjęcia .... kolega mial takie kiegys do kina podłaczone i grały bardzo ładnie
    SzokalML
    Level 36  
    A teraz jakie masz do tego kolumny, bo już się nie orientuję? Niestety poniżej 100 zł nie kupisz raczej nic dużo lepszego niż alphardy..
    zapek42
    Level 27  
    Jeden Alphard 25 cm EW 100 150 Wat max i niby 75 Wat RMS ale niema wiecej niz 20 bo na wzmacniaczu Unitra PW 3015 15 war rms go poprostu rozrywa membrana jak by mogla to by wyskoczyla a o wiezy to juz niemowie.
    A drugi to Alphard 16,5 cm EW 65 100 wat max 50 wat RMS niby ale 20 max ma....
    Pawel S.
    Level 39  
    niestety niemam zdjec gotowych monitorkow bo siostra zabrala mi aparat :| mam jedynie fotki z budowy - jeszcze nie wykonczone
    Kolumny Do Wieży Sony RX 50Kolumny Do Wieży Sony RX 50Kolumny Do Wieży Sony RX 50Kolumny Do Wieży Sony RX 50
    zapek42
    Level 27  
    wygląda super...masz talent:D
    ale niemam tyle kasy...musze ten telefon sprzedac...:(

Dodano po 11 [minuty]:

Tylko Co to jest DIY??te monitorki do kina czy co???
    mialem kiedys kolumny tesla i grały bardzo fajnie basu nie bylo zaduzo ale dźwięk bym bardzo fajny
    mczeslaw
    Level 36  
    Co ci kol. zapek 42 tak wszystko rozrywa membrany, co post to coś ci rozrywa membrany nawet ta 20 watowa / kanał przy 8Ω wieza sony.

Czy ty przypadkiem nie napierdzielasz , co sprzęt to gałka VOLUME na full????
    I się dziwisz że taki wzmak mocny , a głośniki słabe ?
    Pawel S.
    Level 39  
    jezeli kolega niezna angielskiego to przetlumacze - zrob to sam ;)
    zapek42
    Level 27  
    tAK JEST I DAJE BARDZO DUZO...MIęKSZY BAS

Dodano po 17 [minuty]:

Jednego załuje mialem technocsa SC-EH550...i sprzedalem ją z podowu braku pieniędzy...największy błąd mojego życia:(
    ale raz sie żyje:D