Witam, panowie wiem że temat ma nie wiele wspólnego z elektroniką, aczkolwiek moderator zezwala na opisywanie problemów związanych z zasilaniem aut Lpg, także proszę mnie nie banowac
Przejdźmy do meritum! Koledzy posiadam Opla Tigre 1,4 i niedawno założyłem gaz. Samochodzik na lpg bardzo ładnie pracuje, osiągi też są naprawdę dobre,ale pali jak smok! Po regulacjach u kilku gazowników zszedł do 14l przy jeździe dość delikatnej,tylko po mieście. W trasie pali ok 9-10l także też nie ciekawie. Auto ma nową instalacje i od początku tyle pali Dodam, że przewody WN, swiece, filtr nowiutkie. Zacząłem się zastanawiać czy nie jest to przypadkiem dlatego że mikser umieszczony jest daleko od przepustnicy min-50cm, oraz daleko od parownika-ok 60. Czy to może powodować tak duże spalanie?? Dodam że na benie chodzi ok i pali po mieście kolo 9l(co jest norma w tym modelu). Zamieszczam zdjęcie obrazujące rozłożenie elementów. Bardzo proszę o odpowiedź, bo w moim przypadku przy tej cenie LPG jazda za bardzo się nie opłaca. Panowie pomóżcie. Pozdrawiam