Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota corolla 1.3 1998 3 drzwiowy światła mijania help

roman7777 13 Oct 2007 22:56 3080 5
    roman7777
    Level 12  
    Toyota Corolla 1.3 rok 1998 3 drzwiowy
    Witam problem jest ze światłami postojowymi, oraz podświetleniem zegarów. Jak sie okazuje jest to ten sam obwód. Bezpiecznik znajdujący się po stronie kierowcy za małym schowkiem 2 rząd od lewej na samym dole przepala się cały czas. Gdzieś jest zwarcie. Stało się to po montażu radia w samochodzie. Czy w wiązce pod którą podłączona jest wiązka radia idą przewody odpowiedzialne za zasilanie tego obwodu. Gdzie szukać mam kostki która odpowiada za owe oświetlenie. Dodam że światła mijania działają, wsteczne, stop również oraz kierunkowskazy
    Proszę o pomoc
    Juliusz_O
    Level 11  
    W wiązce która zasila radia jest przewód wyprowadzony z obwodu świateł postojowych i prawdopodobnie podłączył go Pan niewłaściwie . Dodam że większość japońskich aut nie posiada wyprowadzonej "masy" trzeba poprowadzić osobno przewód .
    roman7777
    Level 12  
    Dziękuje za informacje. Dodam że zasilanie podłączyłem pod zielony i szary przewód tzn szary chyba było + a zielony -. Jutro to sprawdzę dziękuje za informacje
    Juliusz_O
    Level 11  
    W wiązce która zasila radia jest przewód wyprowadzony z obwodu świateł postojowych i prawdopodobnie podłączył go Pan niewłaściwie . Dodam że większość japońskich aut nie posiada wyprowadzonej "masy" trzeba poprowadzić osobno przewód .
    roman7777
    Level 12  
    Udało się. Zrobiłem tak jak w odpowiedzi. Dziękuje za pomoc.
    adampl1
    Level 14  
    Chciałem tylko małe sprostowanie we wszystkich Toyotach jest przewód masowy do radia jest stały + i Acc