logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola SB4200 - Internet przestaje działać przy pobieraniu torrentów

matgol 14 Paź 2007 12:07 912 2
REKLAMA
  • #1 4377144
    matgol
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Mam problem z wyżej wymienionym modemem.
    Wygląda to tak: kiedy zaczynam ściągać coś z internetu (zawsze przy torrentach) to po jakimś czasie internet przestaje działać. Wszystkie diody w modemie pokazują że jest wszystko tak jak powinno. A tu nic nie chce sie otworzyć w przeglądarce, gg też nie chodzi. Podłączałem przez USB i Lan i zawsze tak samo. Kiedy mam gg dodatkowo przy ściąganiu włączone to nieraz muszę co 15 min modem wyłączyć i odłączyć od prądu i włączyć. Co mam zrobić??

PS. Wiem że podobny temat już był ale mi nie pomógł.
    Aha i przy normalnym ściąganiu też tak jest ale dużo rzadziej.
    HELP
  • REKLAMA
  • #2 4377289
    gen999
    Poziom 23  
    Ocena: 32
    W jakiej sieci masz ten modem podłączony?? Jeżeli np w multimedii to pochodź i popytaj po sąsiadach bo może cos jest spierdzielone na łączach tak jak nie raz u nas było przy kablówkowym internecie. Zakładam że u ciebie też jest taki internet. Napisz jak masz podłaczony ten modem do kablówki, kto to robił i jak wyglada rodzielacz który dzieli ci kablówke na modem i na TV.
  • #3 4377451
    matgol
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Mam osiedlowy internet przez kablówkę, ale nie jest to Multimedia ani inny dostawca to jest poprostu osiedlówka.
    Modem mam podłączony przez rozdzielacz. Podłączony jest on tuż przy gnieździe antenowym, więcej nie moge powiedzieć bo jest gdzieś schowany za szafą. A montował to monter ze spółdzielni.
REKLAMA