logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230i - brak miejsca na nowe konfiguracje MMS i WAP, co zrobić?

yogi617 16 Paź 2007 14:43 1128 11
REKLAMA
  • #1 4384108
    yogi617
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    witam mam taki problem mianowicie kupiłem uzywana nokie 6230i chciałem wysłac sobie na nia konfigiracje mms internetu itd ale nie moge juz zapisac wapu po csd i tego drógiego poniewaz gdy przychodzi mi sms pisze ze nie ma juz miejsca na nowe konfiguracje max 20 wiec powiedzcie mi co zrobic przywracanie ustawien fabrycznych nie pomaga wiec co moge zrobic czy zostaje mi tylko wyresetowanie boxem w komisie ?? !!PoMoCy !!! :cry:
  • REKLAMA
  • #2 4384325
    Marek09
    Poziom 24  
    Ocena: 137
    Ustawienia fabryczne nie usuwają wszystkiego z telefonu. Czy nie możesz poprostu ręcznie usunąć te profile, a potem spróbować jeszcze raz wysłać sobie zdalnie sms'em ? Wydaje mi się, że można te stare profile ręcznie usunąć.
  • #3 4384499
    yogi617
    Poziom 11  
    nawet jak przywróce ustawienia fabryczne nie usuwa mi kontaktów ani nic takiego a profili nie moge usunac poporstu jest tylko opcja wybierz :(
  • #4 4385157
    dziekanone
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    ale możesz edytować ręcznie prawda? ;> jeśli tak to zajmie Ci to dłużej ale zrobisz to ;)
  • REKLAMA
  • #5 4385390
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6538
    Telefon ma wgrane "kustomizacje" operatora, ale przynajmniej w wydaniu Ery da się ręcznie usunąć profile transmisji danych, tyle że po "default settings" wracają profile Ery.
  • #6 4387021
    yogi617
    Poziom 11  
    mam soft z ery ale i tak sie nie da a moze mi ktos podrzucic opisy do wszystykich konifguracji recznie ??
  • REKLAMA
  • #7 4387958
    tzok
    Jakto się nie da, też mam soft z Ery i bez problemu usunąłem defaultowe profile.
  • REKLAMA
  • #8 4389917
    yogi617
    Poziom 11  
    wiec opiszcie mi jak to zrobic bo byc moze jestem zza ciemny i nie moge sobei z tymporadzic
  • #9 4390007
    tzok
    Menu -> Ustawienia -> Konfiguracja -> Domyślne ust. konfiguracji -> <NAZWA KONFIGURACJI> -> Opcje -> Usuń
  • #10 4392512
    yogi617
    Poziom 11  
    a dziekowac panowie pomogło ale dalej mam jeden maluski problem mianowicie jak przychodzi mi mms (mam w plusie) to nie przychodzi mi odrazu tylko cos zeby sie logowc i podawac hasło na jakiej stronie da sie cos z tym zrobic ??
  • #11 4392551
    delta.olkusz
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    Sprawdz czy masz dobrze ustawione MMSy i Internet przez GPRS. Zobacz tez czy w ustawieniach wiadomosci MMS laczy sie przez profil z PLUSA. Masz cos nie tak z konfiguracja i dlatego zaprasza Cie do odwiedzenia strony w internecie:)
  • #12 4404208
    yogi617
    Poziom 11  
    witam treaz mam wszystkie konfiguracje lecz narodzil sie pewien inny problem poniewaz wyczytałem ze internet wp lusie jest teraz darmowy a ja gdy chce wejsc w jaka kolwiek strone pisze łączenie poczym wyskakuje błąd i pisze połaczeni GPRS nie jest dostepne poinformuje mnie co robie nie tak lub co zrobilem nie tak ze niechce to chodzi czy jest to mozliwe przez to ze telefon był w erze ale konifiguracje wszystkie mam z plusa wiec co jest ?

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz używanej Nokii 6230i napotkał problem z brakiem miejsca na nowe konfiguracje MMS i WAP, gdyż telefon pozwala na maksymalnie 20 profili, a przywracanie ustawień fabrycznych nie usuwało istniejących profili. Okazało się, że w telefonie z oprogramowaniem operatora Era można ręcznie usuwać domyślne profile transmisji danych poprzez menu: Ustawienia → Konfiguracja → Domyślne ustawienia konfiguracji → wybranie profilu → Opcje → Usuń. Po usunięciu starych profili możliwe jest ponowne przesłanie konfiguracji MMS i internetu. Jednak pojawił się problem z automatycznym odbiorem MMS w sieci Plus, gdzie telefon wymagał ręcznego logowania i podawania hasła na stronie internetowej, co wskazuje na nieprawidłową konfigurację profilu MMS i GPRS. Dodatkowo, mimo posiadania konfiguracji z Plusa, połączenie GPRS nie działało, co może wynikać z konfliktu oprogramowania z wcześniejszego operatora (Era) i wymaga dalszej weryfikacji ustawień sieciowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA