logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technics SU-V620 - jak naprawić wyłączający się wzmacniacz?

waldi_l 16 Paź 2007 21:24 1320 2
REKLAMA
  • #1 4385624
    waldi_l
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam szanownych forumowiczów. Napiszcie prosze cos wiecej o tym SU-V620 czy udało sie komus to naprawić mam taki sam problem j.w. Tyle że wymiana scalaka RSN3306A nic nie dała. no to teraz mam do sprzedania taki sprawny scalak jeśli jast ktos chętny to prosze o kontakt. Kondensator 10 mikro koło wentylatora też nic nie dał. Bez wentylatora ten sam efekt. Zaczynam mieć go dość. Może ktoś z Was szanowni Audiofile mam ten problem za soba bedę wdzięczny za cenne wskazówki.
  • REKLAMA
  • #2 4386391
    robertamel
    Poziom 27  
    Ocena: 56
    Jeśli zdemontujesz wentylator, to również nie uruchomisz wzmacniacza. Układ sprawdza prąd wentylatora: jak jest za duży, to znaczy dla niego, że wentylator stanął, bo np. zapchał się czymś. Jak jest za mały, to znaczy dla niego, że wentylator stanął, bo silnik ma przerwę.
    Najskuteczniej odciąć zabezpieczenie, a wentylator dać z komputera. Posty na temat doboru wentylatora były na Elektrodzie.
    Oryginał możesz próbować zamówić w Klar Elektronics Barlinek www.serwisowki.com .
  • #3 4387626
    waldi_l
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    widzisz jest tak że bez wentylatora wzmacniacz rusza tak samo jak z wiec nie ma rożnicy. Co do jego wymiany to Twoja sugestia może być cenna tylko jaki wyrtak założyć masz jakiś pomysł?
REKLAMA