logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę regulować suwaków w opcjach nagrywania - co robić?

_astelix_ 17 Paź 2007 20:30 2099 15
REKLAMA
  • #1 4388436
    _astelix_
    Poziom 10  
    Witajcie
    Czemu mam coś takiego: nie da sie regulować tych suwaków.
    Nie mogę regulować suwaków w opcjach nagrywania - co robić?
    Moderowany przez TONI_2003:

Proszę przeczytać i stosować...
    Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.

• REKLAMA
  • #2 4388512
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Ocena: 32
    Faktycznie dziwne, wszystkie sterowniki do karty dzwiekowej (tego realteka na plycie) masz zainstalowane ? Menedzer urzadzen nie zglasza zadnych problemow ? (wykrzykniki, znaki zapytania..)
  • #3 4388871
    _astelix_
    Poziom 10  
    Mam wszystko, stery, aktualizacje, menadżer urządzeń nic nie zgłasza.
  • REKLAMA
  • #4 4388956
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Jesli tak to zobacz poprawki Microsoftu np. KB888111 lub inne poprawki, nic innego mi nie przychodzi do glowy...(zakladajac ze to SP2 )
  • #5 4389024
    Stingerek
    Poziom 28  
    Ocena: 4
    Dlatego ze jest to ustawiane z poziomu sterownika. W panelu sterowania bedzie ikonka do sterownika karty dzwiekowej i tam mozna to zmieniac.
  • #6 4389151
    _astelix_
    Poziom 10  
    Koledzy dalej nic, mam xp pro sp2.
    Proszę poprawić post.
    Zdania zaczynamy z wielkiej litery.
    Dziękuję ...
    TONI_2003
  • #7 4392285
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Odinstaluj obecne sterowniki realteka (jaka wersja ?) i ściągnij nowe ze strony realteka.
    http://www.realtek.com.tw/downloads/
    Oczywiście Stingerek ma racje, ale pod ikonką "dźwięki i urządzenia audio" także powinny działać te regulacje (również mam te kartę).
  • REKLAMA
  • #8 4392355
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 488
    A w Panel sterowania - Dzwięki i urządzenia audio - karta audio i karta głos
    masz wybrane urządzenia przy opcjach nagrywania?
  • #9 4394802
    _astelix_
    Poziom 10  
    Mam dalej to samo.
    Już nie wiem co mam robić
  • #10 4394861
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Widziałem ten przypadek.
    Problemem było włączenie cyfrowego wejścia na karcie muzycznej w oprogramowaniu do obsługi karty muzycznej
  • #11 4395153
    _astelix_
    Poziom 10  
    Przeinstalowałem Windowsa dalej nic
    :arrow: arnoldk_20 o co Ci chodzi :?:
  • REKLAMA
  • #12 4395314
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Chyba chodzi o wyłączenie wyjścia cyfrowego. Tzn. powinieneś je wyłączyć jeśli było załączone.
  • #13 4397288
    _astelix_
    Poziom 10  
    Wiem, ale gdzie mam to zrobić.
  • #14 4397486
    pidar
    Poziom 43  
    Ocena: 3585
    Wyczyść system z wpisów starych sterowników tej karty tym http://www.guru3d.com/index.php?page=driversweeper i zainstaluj jeszcze raz nowe.
  • #15 4398124
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Bogdanor napisał:
    Chyba chodzi o wyłączenie wyjścia cyfrowego. Tzn. powinieneś je wyłączyć jeśli było załączone.

Nie wyjścia a wejścia cyfrowego
    Nie mam komputera z tym wejściem i nie pamiętam dokładnie gdzie było to ustawienie.
    Panel sterowania --> Sound Effect Manager --> I tutaj gdzieś powinno być gdzieś ustawienia dotyczące wejścia cyfrowego (spidin czy jakoś tam nie pamiętam dokładnie jak to ustawienie się nazywało) ale jak to się wyłączyło to działały wejścia analogowe w karcie muzycznej
  • #16 4402146
    _astelix_
    Poziom 10  
    Ja mam dźwięk i mikrofon działa tylko nie mogę regulować tych opcji, doszedłem do tego ze mam ALC882 High Definition Audio może teraz pomożecie

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku możliwości regulacji suwaków w opcjach nagrywania dźwięku w systemie Windows XP Pro SP2 z kartą dźwiękową Realtek ALC882 High Definition Audio. Sterowniki są zainstalowane i aktualne, a Menedżer urządzeń nie zgłasza błędów. Przyczyną może być włączone cyfrowe wejście audio w oprogramowaniu sterownika karty dźwiękowej, które blokuje regulację analogowych suwaków. Rozwiązaniem jest wyłączenie cyfrowego wejścia (SPDIF) w panelu sterowania sterownika Realtek, często dostępnego pod nazwą Sound Effect Manager lub podobną. Zalecane jest także odinstalowanie sterowników za pomocą narzędzia Driver Sweeper i ponowna instalacja najnowszych sterowników ze strony Realtek. W panelu "Dźwięki i urządzenia audio" należy upewnić się, że wybrane są właściwe urządzenia nagrywania. Problem nie ustępuje nawet po reinstalacji systemu, co wskazuje na konieczność konfiguracji sterownika i wyłączenia cyfrowego wejścia.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA