logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o robotach przemysłowych Staubli w różnych aplikacjach

bhtom 26 Paź 2007 21:00 3622 7
  • Pomocny post
    #2 4480415
    Vojteq
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Na uczelni miałem dwa stanowiska na których używaliśmy staubli. podaje instrukcje bo tam też są polecenia programowe
    Załączniki:
    • PR ćw1.pdf (187.91 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Staubli_OperatorManual.pdf (1.14 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 6369385
    piotrek771
    Poziom 11  
    Witam,

Nie posiadam wystarczającej ilości punktów do pobrania plików.
    Czy mógłbym prosić o przesłanie mi ich na maila lub podanie lokalizacji serwera, z którego można pobrać pliki.

Jeśli ktoś z Was posiada jakiekolwiek materiały umożliwiające naukę programowania robotów Staubli proszę o kontakt.

Pozdrawiam,
    P.
  • #4 6373026
    asher
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Z tego co wiem roboty Staubli pracuja w Delphi w Błoniu pod Warszawa. Wykorzystywane sa do dozowania kleju i obslogi plazmy. Na Automaticonie byl pezentowany robot SCARA i jeszcze jakiś inny bodajże 5 czy 6 osiowy model.
    Z tego co wiem to pracuja bezawaryjnie i jest jakoś dystrybutor w Łodzi ale nie wiem czy prowadzi rowniez serwis.
  • #5 6380008
    piotrek771
    Poziom 11  
    O.K. Dzięki.

Pytanie brzmi: Czy ktoś posiada materiały mogące posłużyć do nauki programowania robotów Staubli. Chodzi mi dokładnie o sterownik CS8C i środowisko SRS z Val3.

Pozdrawiam,
    P.
  • #6 6391505
    tomekw31
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Roboty te są orginalnie programowalne w jeżyku V+ podobnym do c++ a vojteq wrzucił ogólnie dostępny na Stonie producenta manual do robotów
  • #7 6392700
    piotrek771
    Poziom 11  
    Witam,

W V+ programowane są roboty ze sterownikami CS7B.
    Z kolei nowa generacja sterowników CS8C programowana jest przy użyciu val3. Jest to język zupełnie inny od V+.

Moje pytanie o materiały do nauki programowania robotów Staubli dotyczy właśnie nowych sterowników CS8C i val3.

Jeśli ktoś takie posiada proszę i ich udostępninie lub kontakt.

Pozdrawiam.
  • #8 7721915
    noorekk
    Poziom 1  
    Ja pracuje na w firmie gdzie sa 3roboty staubli i nie mialem zadnego szkolenia i chcialbym dowiedziec sie wiecej na temat robotow staubli potrafie juz zaprogramowac inne roboty typu Star

Podsumowanie tematu

✨ Roboty przemysłowe Staubli są wykorzystywane w różnych aplikacjach, m.in. w zakładzie Delphi w Błoniu do dozowania kleju i obsługi plazmy. Prezentowano modele SCARA oraz roboty 5- i 6-osiowe, które cechują się bezawaryjną pracą. Programowanie starszych sterowników CS7B odbywa się w języku V+, podobnym do C++, natomiast nowa generacja sterowników CS8C wykorzystuje środowisko SRS i język Val3, który jest odmienny od V+. Dostępne są manuale i materiały szkoleniowe udostępnione przez producenta, jednak użytkownicy poszukują dodatkowych materiałów do nauki programowania, zwłaszcza dla sterowników CS8C i Val3. W firmach użytkownicy często nie mają formalnego szkolenia, co zwiększa zapotrzebowanie na dokumentację i wsparcie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA