logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat woltomierza i amperomierza na Atmega, jednostronne PCB, LCD, 0-30V, 3A

wie8 27 Paź 2007 17:15 2155 5
REKLAMA
  • #1 4420328
    wie8
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Witam,
    Szukam schematu ideowego oraz PCB do woltomierza i amperomierza, który pragnę zbudować na atmedze... Woltomierz i amperomierz miałby być wykorzystany w zasilaczu regulowanym 0÷30V, 250mA÷3A...
    Projekt zasilacza pochodzi ze strony electronics labs... Bardzo znana konstrukcja, wsady do procesora też mam... Jednakże co miałoby charakteryzować ten woltomierz/amperomierz to wykonanie na jednostronnym obwodzie drukowanym... Obecnie w sieci są layouty gotowe do wytrawienia z atmegą jednak całość wykorzystuje dwustronny obwód drukowany. Bardzo mi na tym zależy i byłbym wdzięczny.
    Próbowałem także z układami ICL - jednak takie rozwiązanie mnie nie zadowala, gdyż wolę wyświetlacz LCD, a co z tego dalej wynika - więcej funkcji itp itp.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4420805
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6173
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…
  • REKLAMA
  • #3 4421466
    Paweł Es.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 693
    A może rzuć tu link do tego układu, bo nie wszyscy żyją zawartością tamteh strony i publikowanymi tam zasilaczami ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 4421571
    wie8
    Poziom 16  
    Witam,
    http://www.elfly.pl/multimetr/DIP_pcb.zip
    pytanie, czym otwieracie pliki wmf, niby mają 4kx6k jednak po otworzeniu są tak malutkie - nawet nie na centymetr :) W pdfie to samo... coś tu raczej nie gra...
    I rozumiem, że płytka z atmegą wlutowana goldpinami na pcb z wyświetlaczem - tzn styki są ze sobą zwarte ?
  • #6 4424034
    wie8
    Poziom 16  
    hmm, to jak... wie ktoś może jaki wymiar powinien mieć obwód drukowany ? Czy mógłby ktoś to sprawdzić... ?
REKLAMA