logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ile wziąć za zarabianie końcówek i podłączenie 50 komputerów do szafy?

pandaci 29 Paź 2007 11:38 819 8
REKLAMA
  • #1 4425974
    pandaci
    Poziom 14  
    Witam

Miałem do położenia sieć. Okazało się że sieć już położona trzeba tylko pozarabiać końcówki i podłączyć do szafy. Ile można wziąć za takie coś??

Około 50 komputerów.
  • REKLAMA
  • #2 4425983
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Tyle ile zapłacą ....

Policz od sztuki lub za roboczogodziny.
  • #3 4425987
    pandaci
    Poziom 14  
    No właśnie ja mam podać cenę. Przed rozpoczęciem pracy najlepiej.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 4427602
    utc1
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Gniazda już obszyte? Kable opisane? Robota tylko przy szafie? Jeżeli na wszystkie pytania odpowiedź jest pozytywna to praca zajmie Tobie 1 godzinę - skrzynka piwa (dobrego bez dojazdu)
  • #6 4427744
    pandaci
    Poziom 14  
    Nie opisane. Szafa Stoi. Nie pomontowana. no i końcóweczki nie pozarabiane
  • #7 4428060
    paawel
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Heh
    Trzeba się cenić 10zł od sztuki plus dobry napiwek.
    Niepoto się sidzi godzinami przy necie i szuka tematów żeby za "kszynke" piwa robić -- :)
  • #8 4428089
    utc1
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    O rany, pandaci pytałem też o gniazda. Mam wrażenie, ze Ty nie masz żadnego pojęcia o sieci i nigdy tego nie robiłeś. A cenić to się można jeśli jest się pewnym tego co się robi. Jeżeli gniazda są nieobszyte to 20 zł od obwodu.
  • REKLAMA
  • #9 4429157
    pandaci
    Poziom 14  
    Co do gniazd to nie wiem tak naprawdę, więc nie pisałem. Ale dzięki za info.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyceny prac związanych z zarabianiem końcówek kabli sieciowych oraz podłączeniem około 50 komputerów do szafy teleinformatycznej. Prace obejmują obszycie końcówek, montaż gniazd oraz podłączenie do szafy, która nie jest jeszcze zamontowana. Wskazano różne metody wyceny: stawkę za sztukę (np. 10-20 zł za obwód) lub za roboczogodziny (np. 150 zł za około 6 godzin pracy). Podkreślono, że cena zależy od stanu przygotowania instalacji – czy gniazda są obszyte i opisane, czy kable są przygotowane. W przypadku braku przygotowania (nieobszyte gniazda, niepozarabiane końcówki) sugerowana stawka to około 20 zł za obwód. Zwrócono uwagę na konieczność odpowiedniego wyceniania pracy, aby nie wykonywać jej za niską stawkę, np. za "skrzynkę piwa".
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA