Witam, mam problem z dyskiem Seagate 160 GB, wymieniłem kartę graficzną i zaczęły się problemy to postanowiłem sformatować dysk NTFS. Kiedyś to robiłem i jakoś poszło przy pomocy win98, a teraz za nic nie mogę dać rady. Jak to robię przy pomocy win 98 to ustawiam na boot z cdrom i jak ustawię na komputer z obsługą cd rom to niestety nie widzi dysku c. Jak próbuję zainstalować win98 to wyskakuje po chwili, że wykryto błąd przy próbie odczytu lub zapisu na dysk twardy. Natomiast na instalatorze winXP to chwilę podogrywa te pliki wstępne i czarny monitor i nic. Po ok. 10 minutach pojawia się napis badanie konfiguracji dysku 131070 MB o identyfikatorze 0, magistrali 0 a potem, że instalator nie może uzyskać dostępu do tego dysku. Nie wiem od czego zacząć. Wcześniej dysk śmigał, aż miło a tu nagle problem. Na innym dysku chodzi wszystko, więc reszta kompa ok. Miałem kiedyś 4 partycje na nim. A potem system zobaczył 131 GB i nie chce dysk zadziałać. Myślę, że coś z partycjami lub systemam dysku, nie zam się na tym tak dobrze więc proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Moderowany przez jankolo:Przeniosłem z działu Komputery Hardware