logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak połączenia P2P (Gnutella, eDonkey) przez modem Siemens, internet Dialog 6Mb, WinXP

artur.lubin 29 Paź 2007 21:13 1907 2
REKLAMA
  • #1 4427932
    artur.lubin
    Poziom 25  
    Ocena: 46
    Witam

Mam następujący problem: nie mogę się łączyć z sieciami P2P (Gnutella, Donkey itp) Coś nagle padło. Żaden z klientów nie może nawiązać połączenia. Mam internet w D...gu 6Mb. Łączę się przez modem Siemens. Proszę o wskazówki jak to naprawić ewentualnie jak sprawdzić czy porty są w jakiś sposób zablokowane. System W. XP. Konfiguracji komputera nie będe podawał bo za dużo pisania.
  • REKLAMA
  • #2 4427941
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Problem może być po stronie operatora lub PC.
    Na komputerze sprawdź czy jakiś firewall nie blokuje transmisji z programów P2P.
  • #3 4428074
    artur.lubin
    Poziom 25  
    Ocena: 46
    Nie mam żadnego firewalla. Łączyłem się bezpośrednio (modem-PC) jak i przez router (modem-router-PC) Bez zmian. Wszystko działa oprócz P2P. Sprawdzałem porty programem scan port. Wyświetla, że większość jest zamknięta. Zarówno przy uruchomionym Bearshare jak i bez niego.

Ok. Podłączyłem drugi komputer. Na nim działa. Teraz pytanie jak odblokować porty w tym pierwszym.

Komputer przeskanowany pod kątem wirusów, spyware itp. Log z hijacktis czysty. Co dalej?

Dobra sam sobie poradziłem.
REKLAMA