logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować zdalny pulpit w Windows XP z DSL i stałym IP?

kaszubek14 31 Paź 2007 23:47 1428 2
REKLAMA
  • #1 4435288
    kaszubek14
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Mam wielki problem chcialbym zrobić sobie na moim komputerze zdalny pulpit. Naczytałem się wielu artykułów odnosnie robienia tych rzeczy aczkolwieo one mi nie wychodzą, nie wiem dlaczego. Posiadam łacze dsl o stałym IP oraz swith w sieci mam 2 komputery. Jednak chciałbym sie połaczym na innym kompie z moim komputerem ktory stoi w domu przez aplikacje która jest już w systemie XP jak zdalny pulpit??? Może ktoś podzieliłby się informacjami albo doswiadczeniem z tym związanym gdyż bardzo by mi zależało na zrobieniu takiej opcji na moim kompie...
  • REKLAMA
  • #2 4435580
    mieszko89
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Witam wbijaj do panelu sterowania>system i zakladka zdalny nastepnie zaznacz opcje zezwalaj uzytkownikom na zdalne laczenie sie z tym komputerem i to robisz na komputerze docelowym a na tym przez ktory chcesz sie laczyc wbijasz menu star>wszystkie programy>akcesoria>komunikacja>polaczenie pulpitu zdalnego i tam gdzie pisze komputer wpisujesz nazwe komputeraz z ktorym chcesz sie polaczyc i klikasz polacz aha jeszcze jedno zeby wszystko dzialalo na komputerze docelowym konto uzytkownika musi miec haslo
  • #3 4435667
    Andrzej Stachurski
    Poziom 21  
    Ocena: 38
    A nie prościej będzie przez VNC?
    Na komputerze z którym chcesz siępołączyć instalujesz VNC server, na tym na którym będziesz działął VNC Viewer. W tym drugim wpisujesz IP twoje zewnętrzne i port np domyślny 5900. Tylko musisz jeszcze na routerze zmapować ten port na IP wewn tego komputera w twojej sieci lokalnej z którym się chcesz połączyć. Działa - sprawdzone, nawet na słabym łączu. Ja się łączę w ten sposób na palmtopie z GPRS z moim kompem w domu i chodzi całkiem nieźle
REKLAMA