Chcę na komputerze w szkole mieć pulpit komputera domowego. Co jest mi potrzebne - IP komputera szkolnego czy co ?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamautokomputer napisał:hehehehehhehehehehehhehehe Platon![]()
No fakt moja wina - źle napisałemMoja wina, nie chodzi mi o wygląd pulpitu.
Chodzi mi o to żebym w szkole na komputerze miał dostęp do swego domowego pulpitu - chodzi o PROGRAM "PULPIT ZDALNY" - co jest mi potrzebne ?
autokomputer napisał:Działa mi pulpit zdalny![]()
A jeszcze 2 pytania:
1. Jeśli chcę z pewnego komputera wejść na domowy komputer to ten domowy musi mieć koniecznie login i hasło ? Czy hasła nie musi mieć ??
autokomputer napisał:
2. Jeśli chcę z pewnego komputera wejść na inny komputer na którym ktoś jest zalogowany jako zwykły użytkownik to najpierw zwykły użytkownik musi mieć nadanie przez administratora prawa że można wchodzić na jego komputer ???
autokomputer napisał:Domyślnie tak, jednak nic nie stoi na przeszkodzie aby na potrzeby zdalnego logowania założyć na nim osobne konto a konto na którym pracuje się lokalnie może nie mieć hasła (czego nie polecam). Jeśli jest jeden użytkownik to można włączyć logowanie autoamtyczne, nawet na konto z hasłem.1. Jeśli chcę z pewnego komputera wejść na domowy komputer to ten domowy musi mieć koniecznie login i hasło ? Czy hasła nie musi mieć ??
autokomputer napisał:Nie ma znaczenia kto jest zalogowany na komputerze na który logujesz się zdalnie, ważne są Twoje uprawnienia (konta na które się logujesz).2. Jeśli chcę z pewnego komputera wejść na inny komputer na którym ktoś jest zalogowany jako zwykły użytkownik to najpierw zwykły użytkownik musi mieć nadanie przez administratora prawa że można wchodzić na jego komputer ???