logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka LG WD-6022 CP - problem z panelem 6871EC1059B i blokadą drzwi

bruno55 02 Lis 2007 19:08 6591 2
REKLAMA
  • #1 4440911
    bruno55
    Poziom 11  
    Ocena: 41
    Mam problem z takim typem pralki ,a mianowicie z panelem sterującym typ:6871EC1059B tzn. pojawia się komunikat, że nie działa blokada drzwi.Czy kotoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny. Druga sprawa : ile kosztuje taki panel?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi !
    http://photos02.allegro.pl/photos/400x300/225/53/94/225539485
  • REKLAMA
  • #2 4441208
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 4894026
    bruno55
    Poziom 11  
    Ocena: 41
    Chociaż minęło sporo czasu od napisania mojego postu powracam do tematu ze względu na to, że jeden z kolegów zwrócił się do mnie z pytaniem czy sobie poradziłem z tą pralką i z tym problemem. Otóż tak naprawiłem tę pralkę. Zamieszczam ten przypadek w poście bo być może komuś przyda się ta informacja. U mnie był uszkodzony przekaźnik, który współpracuje z blokadą drzwi, były też wypalone ścieżki na płytce w miejscu gdzie ten przekaźnik jest przylutowany. Ale problem przy naprawie polega na tym aby ten przekaźnik zlokalizować. Jest to jeden z dwóch czarnych ,które są blisko siebie /tak było u mnie/ .U mnie było czuć swąd ,ale można sprawdzić po przewodach idących z blokady drzwi. To połowa sukcesu, teraz trzeba wydłubać galaretowatą izolację ,którą sowicie jest zalany cały panel /to od strony elementów/ pozostaje druga strona płytki z drukiem. I tu jest największy problem bo wszystko jest w plastikowej nierozbieralnej obudowie. Co zrobić - trzeba delikatnie nawiercić otwory w plastiku z wyczuciem /ale bez obaw między plastikiem a płytką jest ok. 3 - 5 mm takiej samej izolacji galaretowatej/ .Otwór może być różnej wielkości w zależności od potrzeby. I to wszystko ,dokonujemy naprawy a potem wszystko dobrze izolujemy np. jakimś lakierem. Mi się udało pralka chodzi już 4 m-ce. Oszczędności jakieś 500 zł. Pozdrawiam i powodzenia !!!
REKLAMA