Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 206 1.4i Magneti Marelli 1AP nie pali !!!

02 Nov 2007 19:58 6769 8
  • Level 22  
    Witam autko jak w temacie przyjechało na auto myjnie i po umyciu już nie odpaliło, brak komunikacji ze sterownikiem silnika , zasilania i masy sprawdzone , pompa paliwa w momencie włączania zapłonu pracuje przez parę sek , brak iskry i imp na wtryskiwacze czujnik połozenie wału ok.
    Sprawdziłem prawie wszystko i nic wszystko ok a auto nie pali :cry::cry::cry:
    [30.03.2021, darmowy webinar] Nowoczesna diagnostyka maszyn, monitorowanie i przewidywanie awarii. Zarejestruj się
  • Level 20  
    Nowy soft do sterownika powinien załatwić sprawę. Miałem kilka takich przypadków na serwisie. Auto po myjni nie gadało. Przyczyną był soft sterownika (Kolega od softów powiedział ze nawięcej śmieci było w immo.). Ogólnie bałagan spowodowany przez cewkę i świece oraz przewody WN. Wilgoć w powiązaniu z wysokim napięciem skaczącym po masie potrafi nieźle narozrabiać w starszych sterownikach. Osusz wszystko dokładnie przed założeniem sterownika.

    Pozdrawiam.

    Gietek
  • User removed account  
  • Level 19  
    Podzielam opinie elektrita . Miałem podobny przypadek z 206 po myjni nie paliło . KTS nic nie pomógł wszystko było ok. Przyczyna była prozaiczna . Na myjni rozpadł się kluczyk obsługa go poskładała ale bez kostki immo.Drugi kluczyk klienta z domu i auto odpaliło.
  • Level 20  
    Ziarus 1 masz sygnał dźwiękowy (informacja o kluczyku w stacyjce) z BSI po wyłączeniu zapłonu i otwarciu drzwi kierowcy? Autko z muxem? który rocznik? Jak masz sygnał to jest dokładnie jak pisze Elektrit czyli posypał się immo.
  • Level 22  
    Witam autko naprawione przyczyną był brak komunikacji między ecu a bsi , zaśniedziało to okrągłe złacze pod filtrem powietrza po lewej stronie , tam łączy sie elektronika silnika z resztą .
    Dzięki Wszystkim za Pomoc...
  • Level 20  
    Ziarus 1 masz sygnał dźwiękowy (informacja o kluczyku w stacyjce) z BSI po wyłączeniu zapłonu i otwarciu drzwi kierowcy? Autko z muxem? który rocznik? Jak masz sygnał to jest dokładnie jak pisze Elektrit czyli posypał się immo.
  • Level 10  
    Witam koledzy.
    Mam problem z Peugeotem 206 1.1 (komputer Magneti Merelli) z 1999 roku, który należy do mojej dziewczyny.
    Mianowicie zapomniała wcisnąć sprzęgło i wyrzucić z biegu, kiery zakręciła rozrusznikiem i od tej chwili nie gaśnie po przekręceniu kluczyka kontrolka autodiagnostyki silnika i kontrolka stop. Natomiast kontrolka ładowania ledwo ledwo świeci. Auta nie można uruchomić, rozrusznik kręci, ale nie zaskakuje.
    Próbowałem zdjąć klemę by zresetować pamięć komputera, ale to nie pomogło. Co mogło się stać? Dodam, że dziś rano jeszcze wszystko było w porządku. Czy mógł przeskoczyć pasek rozrządu?

    Dziękuję i pozdrawiam
  • Level 20  
    Ciekawa usterka jak na rozruch na biegu.
    Sprawdź stacyjkę może się uwaliła przy tym "szarpaniu".
    Nie zaszkodzi posprawdzać mas bsi i sterownika silnika.