logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DEH-P6100R - tylny prawy kanał gra ciszej, możliwe uszkodzenie końcówki lub kondensatora?

TOMKAR133 03 Lis 2007 02:56 1323 4
REKLAMA
  • #1 4442390
    TOMKAR133
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam,
    Mam mały problem, otóż w/w radiu tylny prawy kanał gra dużo ciszej.
    Głośnik jest na 100% sprawny. W pozostałych kanałch jest wszystko OK.
    Fader i Balance są w pozycji środkowej. Czy to może być takie dziwne uszkodzenie końcówki, czy może kondensator na wyjściu?? Dzięki za wszelkie sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 4442493
    nachacha
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    a biegunowość do głośników dobrze masz podłączone?Końcówka czesto pada w tym radiu ale raczej całkiem,ja bym zaczoł od przewodów a później szukał w radiu,kondensatory raczej nie padają w tym modelu. Więc kable ,potem oscyloskop i sygnały na końcówkę z przedwzmacniacza a na końcu jak wszystko gra końcówka do wymiany.
  • REKLAMA
  • #3 4443417
    TOMKAR133
    Poziom 11  
    Co do biegunowości, to wszystko ok. Ten kanał gra, i to nawet bardzo czysto, tylko 50% ciszej, powiem szczerze że to dziwne.
    pozdro
  • REKLAMA
  • #4 4443446
    djkill
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    rezystor jakiś chyba Ci się nie spalił...;/ Raczej szykuj się na wymianę końcówki.
  • #5 4450880
    TOMKAR133
    Poziom 11  
    Jednak po wnikliwych pomiarach elementów, okazało się, że na 90% jest uszkodzona końcówka. Teraz mam zamiar ją kupić, ale po przewertowaniu forum, wyczytałem, że tą moją PAL006A można zastąpić PAL007. Jakie są właściwie różnice między tymi końcówkami. Zależy mi na jakości, więc jestem w stanie dołożyć więcej kasy na lepszą.
    Pozdro.
REKLAMA