logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ustawienia instalacji gazowej II gen. AL-700 w Passacie 1.8 RP - skład mieszanki

woyteck_81 04 Lis 2007 20:32 1749 2
REKLAMA
  • #1 4446571
    woyteck_81
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam.
    Czy mógłby mi ktos podpowiedziec jak sie ustawia instalacje gazowa II generacj na kompie AL 700 w silniku 1,8 RP passat.
    Mam programik A-MON, kabelek, itd.
    Wlasnie mama ma takie autko i załatwiłem jej elektronike bo miala I generacje.
    Głównie chodzi mi o to jak ustawic sklad mieszanki, ilosc krokow, tak zeby spalanie było optymalne i zeby dało sie jeżdzic. Mniej wiecej co za co jest odpowiedzialne w programie A mon.
    Z gory dziekuje.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4446757
    Polaris
    Poziom 17  
    Ocena: 69
    Nie znam programu A-Mon ale generalnie w ustawianiu elektroniki musisz po pierwsze rozgrzać silnik tak aby pracowała sonda lambda. Na sondzie musi pojawiać sie na przemian wysoki i niski stan i komputer powinien podążać za ustawieniami czyli pojawia sie odczyt bogatej mieszanki na sondzie - aktuator przymyka sie o kilka kroków, po chwili powinna zubożyć sie mieszanka i aktuator po odczytaniu przez komputer powinien otworzyć się o kilka kroków i tak w kółko. Wtedy instalacja jest wyregulowana prawidłowo. Wstępnie nastawiaj taką ilość kroków aby tak pracował instalacja. Dodam ze sprawdzasz na wolnych obrotach. Później dla kontroli należy zwiększyć obroty silnika tak do 3 tys i utrzymywać je stale i instalka powinna zachowywać sie podobnie jak na wolnych obrotach - na sondzie na przemian ubogo -bogato.

Czy A mon nie ma opcji samouczenia?
  • Pomocny post
    #3 4454252
    rafcio_21
    Poziom 29  
    Ocena: 295
    Masz cały opis tego programu wszystko opisane

Dodano po 9 [minuty]:

Sory ale jakoś nie moge wrzucic moze teraz bedzie ok
    Załączniki:
    • amon_p_instrukcja_obslugi.rar (1.02 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA