logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Mondeo - kontrolka ABS świeci po wymianie czujnika w lewym tylnym kole

eugieniusz47 05 Lis 2007 20:28 8424 8
REKLAMA
  • #1 4449982
    eugieniusz47
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    Mam problem z świecącą kontrolką ABS (świeci cały czas).Uszkodziłem czujnik w lewym tylnym kole ale wymieniłem na nowy a kontrolka świeci dalej muszę zaznaczyć że ABS działa co mam zrobić żeby nie drażniła oczu.:?:
  • REKLAMA
  • #2 4450247
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 4451073
    eugieniusz47
    Poziom 13  
    Liczyłem na coś bardziej konkretnego,czytałem o kodach migowych nie wiem czy ford ma reż takie rozwiązanie?
  • REKLAMA
  • #4 4451185
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 4452046
    eugieniusz47
    Poziom 13  
    Dzięki za wskazówki powiedz czy jest coś takiego co pozwoli mi samemu to zdiagnozować i czy warto to coś kupić ze względu na koszty bo pewnie tanie nie jest?
  • REKLAMA
  • #6 4452050
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 4452301
    eugieniusz47
    Poziom 13  
    Przepraszam od tego powinienem zacząć to już to naprawiam Ford Mondeo 1,8 TD 1993 Listopad(może też ważne).
  • Pomocny post
    #8 4452347
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 4452874
    eugieniusz47
    Poziom 13  
    Dzięki ci za pomoc "elektrit" przepraszam że nie doceniłem twojego profesjalizmu .

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W Fordzie Mondeo 1.8 TD z 1993 roku po wymianie czujnika ABS w lewym tylnym kole kontrolka ABS świeci cały czas mimo prawidłowego działania systemu. System ABS w tym modelu to Bendix-Mecatronix, który nie posiada kodów migowych i diagnozowany jest wyłącznie za pomocą specjalistycznego sprzętu serwisowego. Nowsze modele Mondeo (od około 1997 roku) wyposażone są w system Bosch, który umożliwia diagnostykę przy użyciu bardziej dostępnych narzędzi. W przypadku starszego modelu jedynym rozwiązaniem jest podłączenie do serwisowego urządzenia diagnostycznego w celu wykrycia i usunięcia błędów lub ewentualnych usterek w okablowaniu. Próby samodzielnej diagnostyki są ograniczone ze względu na brak uniwersalnych kodów błędów i specjalistycznego sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA