logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VCR Panasonic NV-HD642 - Jak uzyskać kolorowy sygnał S-VIDEO?

kusmier 07 Lis 2007 08:24 1710 4
REKLAMA
  • #1 4454464
    kusmier
    Poziom 12  
    Witam,

Posiadam ten magnetowid NV-HD642 oraz małą kolekcje kaset. Chciałbym zrobić sobie kopie i zgrać to wszystko do komputera (na DVD/DIVX) ale jak to zwykle bywa pojawił się problem. Ten magnetowid ma dwa załącza SCART. W komputerze posiadam tuner TV ATI THEATRIX 550.
    Posiadam również taką przelotkę, która z jednej strony ma złącze SCART a z drugiej 3 cinch (2 audio 1 composite ) oraz S-VIDEO i taki przełącznik IN/OUT. Ponieważ lepszą jakość uzyskam po S-VIDEO więc połączyłem odpowiednimi kabelkami magnetowid z tunerem TV i nastąpił mały ZONK. Otóż obraz w komputerze z tunera TV jest czarno-biały oraz trochę jakby pasiasty. Kiedy podłącze po COMPOSITE Video to wszystko jest dobrze są kolory itd.
    Tutaj moje pytanie czy da się w ogóle uzyskać sygnał S-VIDEO z tego magnetowidu, jeśli tak to w jaki sposób?.
    Próbowałem podłączać pod oba złącza SCART - efekt ten sam : audio jest zawsze ale tylko po composite jest obraz kolorowy, po svideo czarno-biały.
    Przelotka jest sprawna bo sprawdzana na innych urządzeniach (inny TV i komputer s-video out).

Szukałem w google ale kombinacja NV-HD642 s-video nie daje zadowalających wyników.
    Na tym forum tez nie udało mi się dokopać do takich informacji

Pozdrawiam i czekam na jakieś info.
  • REKLAMA
  • #2 4455287
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    Ten model nie ma wydzielonej luminancji i chrominancji (Y/C) na wyjściach video. Pozostaje korzystać tylko z sygnału COMPOSITE.
  • REKLAMA
  • #3 4461318
    kusmier
    Poziom 12  
    Dzięki za informacje.

Ostatnie pytanie czy model NV-FJ618 ma może s-video out poprzez EURO?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4461674
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    Również nie ma.
  • #5 4461848
    kusmier
    Poziom 12  
    W takim razie dzięki i na tym zakończę temat.

Pozdrawiam
REKLAMA