logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bezołowiowe stopy lutownicze własności zastosowania

psooya 10 Lis 2007 11:55 1897 2
REKLAMA
  • #1 4465074
    psooya
    Poziom 38  
    Ocena: 573
    Witam
    Potrzebuję informacji na temat lutowania bezołowiowego a dokładniej jego zastosowania i ewentualnie własności. O rodzajach stopów bez problemowo znalazłem w internecie wiadomości także o ich temperaturach a o zastosowaniu trochę nie bardzo wiem co napisać. Stosuje się teraz takie lutowanie zgodnie z dyrektywą RoHS do lutowania rozpływowego czy na fali lub ręcznego hmm jednakże potrzebuję jakiś dokładniejszych informacji. Coś słyszałem że w przemyśle lotniczym nie stosuje sie lutu bezołowiowego.
    Proszę o jakąś pomoc
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4465733
    joy_pl
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 225
    Kiedyś natrafiłem na takie artykuły może to ci się przyda
    Załączniki:
    • artykuły o ołowiu.rar (356.2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 4535292
    psooya
    Poziom 38  
    Ocena: 573
    Witam
    Ponawiam prośbę o jeszcze jakieś materiały, mile widziane w języku polskim bo kiepsko znam angielski dopiero się go uczę. Mam do zrobienia pracę na ten temat na uczelnie i zrobiłem ale oczywiście to za mało jak na każdej uczelni trzeba owijać w bawełnę bo co można napisać jeszcze o cynach jaki ich skład i temperatury topnienia i w jakim przemyśle sie je ogólnie stosuje.
    Bardzo proszę o pomoc płacę punktami za poświęcenie dla mnie :)
    Pozdrawiam
REKLAMA