logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Laguna 1.8 95r - Brak iskry, odpala z zaciągu, co sprawdzić?

polonez58 12 Lis 2007 00:07 8829 4
REKLAMA
  • #1 4471861
    polonez58
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    witam ...diagnoza komputerowa wykazała ..niesprawny .(czujnik położenia wału) wymieniłem ...nadal to samo...sprawdziłem impulsy z komputera do modułu i cewki .(prawidłowe )podejrzewam moduł lub cewkę ....czy może jest jakaś inna przyczyna .......najważniejsze.!!!!! pojazd odpalał klientowi z zaciągu przez inny pojazd i tak do mnie dostarczył pojazd ...paliwo podaje pompka dobrze( ciśnienie dobre) cewkę mam możliwośc sprawdzić i moduł też ...........ale jeszcze tego nie zrobiłem .....dlatego że dziwi mnie to ze odpala z zaciagu ???!!! moze miał ktoś już taki problem ??!!!
  • REKLAMA
  • #2 4472538
    waldekg
    Poziom 28  
    Ocena: 169
    Witam. Może w tym wypadku chodzi oto, że potrzebne jest pełne napięcie na instalacji w trakcie rozruchu. Sprawdź napięcie w trakcie rozruchu. Dokonaj próby rozruchu przy wsparciu z drugiego akumulatora (kable rozruchowe). Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 4473729
    gutman2005
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    tak jak kolega wyzej napisal najprawdopobniej za niskie napiecie przy rozruchu ,sprawdz tez zasilanie czujnika polozenia walu przy rozruchu
  • REKLAMA
  • #4 4473788
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 4503316
    polonez58
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    naładowałem akumulator ..dołączyłem dodatkowy akumulator ....pojazd uruchomiłem ...odpalał na gazie i na paliwie ...pozostawiłem go na 3 godziny bez uruchomiania i potem odpalił bez problemu ..oddałem pojazd klientowi ....!!!! ---po 2 dniach przyjechał że nadal taka sama usterka ...!! sprawdziłem --brak iskry ..akumulator wstawiłem dobry i też brak iskry !! jedyne co podejrzewam to może być albo moduł -komputer -lub znowu czujnik .....(zapomniałem dodać że po wymianie czujnika poj.nie odpalił dopiero po naładowaniu akumulatora ) ale wykonam to co proponujesz -elektrit-...narazie dziękuję za podpowiedzi !!!!!!
REKLAMA